Af - 30/01-14 09:36; Opdateret: 30/01-14 09:48

Efter samråd: Skatteministeren har tillid til SKATEfter samråd: Skatteministeren har tillid til SKAT

Skatteminister Jonas Dahl var i dag kaldt i samråd om skattely i forbindelse med DONG-salget til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

storybild

Skatteminister Jonas Dahl var i dag kaldt i samnråd om skattekonstruktionen bag DONG-salget til Goldman Sachs. (Billede: Polfoto/FRANDSEN FINN)

- Jeg har tillid til, at SKAT vurderer sagerne korrekt og sørger for, at den skat der skal betales i Danmark også ender i den danske statskasse, sagde skatteminister Jonas Dahl(SF) i samrådet torsdag morgen.

Kommentator: Partiets sjæl er på spil
Kommentator: Partiets sjæl er på spil

Det er Enhedslisten som havde indkaldt ministeren i samråd, om skattekonstruktionen bag Goldman Sachs opkøb af 19 procent af aktierne i DONG.

Özlem afslører: Helle truer med at smide os ud
Özlem afslører: Helle truer med at smide os ud

- Vi har netop stillet forslag om, at den endelige vedtagelse bliver udskudt, fordi der er kommet så mange nye oplysninger frem på det seneste, herunder detaljerne om skattely. Vi skal ikke haste det igennem i udvalget, så vi håber, at de her spørgsmål kan være med til at få udsat beslutningen, så der sker en ordentlig afklaring, sagde Frank Aaen til DR torsdag morgen.

DING DONG sidste runde: De forlader deres poster
DING DONG sidste runde: De forlader deres poster

Det har dog lange udsigter, at få afklaret ejerforholdene i Goldman Sachs, da EU-domstolen først i 2015 tager stilling til de sager, som den danske stat har rejst imod Goldman Sachs og andre selskaber.

Flere tusinde demonstranter rasede over Dong-salg
Flere tusinde demonstranter rasede over Dong-salg

- Sagerne ved domstolene er sat i bero. Skatteministeriet og selskaberne er enige om at forelægge dem ved EU-Domstolen med henblik på en afklaring af begrebet "retmæssig ejer". Der forventes tidligst en afklaring fra EU-Domstolen i medio 2015, sagde Jonas Dahl i samrådet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx