Af Ritzau - 17/05-17 15:00; Opdateret: 17/05-17 20:44

Iraner forskansede sig med familie på udrejsecenterIraner forskansede sig med familie på udrejsecenter

Betjente hentede ved en aktion en mand og hans familie ud af et værelse på udrejsecenter. Manden er anholdt.

storybild

Politiet arbejdede onsdag aften på Udrejsecenter Sjælsmark, hvor en mand havde forskanset sig med sin familie. Her forlader en ambulance centret. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

En 52-årig iransk mand er blevet anholdt på Udrejsecenter Sjælsmark. Han havde siden onsdag formiddag forskanset sig sammen med sin familie på et værelse. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Manden og familien blev hentet ud af politiet, da det ikke lykkedes betjente at overtale ham til at lade sin hustru og to af hans børn komme ud af værelset. Ingen er kommet til skade ved aktionen.

- Bygningen, hvor manden havde forskanset sig på et værelse, blev evakueret, og en forhandler har i timerne herefter forsøgt at overtale manden til dels at lade børnene komme ud af værelset, dels selv at komme ud.

- Da det ikke lykkedes, blev det klokken 19.33 besluttet at hente manden og hans familie ud fra værelset, skriver politiet i en meddelelse.

I løbet af dagen har politiet været massivt til stede på udrejsecentret, da der var mistanke om, at mandens kone og børn blev tilbageholdt mod deres vilje.

Manden har yderligere to børn. De var i skole, da han forskansede sig med familien onsdag formiddag.

Pressekonsulent Henriette Døssing oplyste tidligere på aftenen, at der var kørt ambulancer til stedet.

- Det er en del af en standardprocedure. Man vurderer, hvad der er brug for, og som en del af proceduren er der kørt ambulancer ud, sagde Henriette Døssing.

Ingen er kommet til skade ved aktionen, lyder det onsdag omkring klokken 20.30.

- Vi tager naturligvis sådan en situation meget alvorligt. Derfor mødte vi også talstærkt op, så vi var forberedt, uanset hvilket udfald situationen ville få. Heldigvis er både manden og hans familie uskadte, siger Magnus Andresen, chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi, i en skriftlig udtalelse.

På udrejsecentrets hjemmeside bekræftede man onsdag, at politiet var til stede på grund af "en hændelse".

- Der er tale om en hændelse internt på centret, som ikke forventes at få betydning for de omkringboende. Der vil dog kunne ses ekstra politi i området, lød det i pressemeddelelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx