Af - 21/02-14 10:00

Læserstorm efter Jeannettes dødstrusler: Folk er oprørteLæserstorm efter Jeannettes dødstrusler: Folk er oprørte

Læserne er røget til tasterne, efter Jeannette Bank i går modtog dødstrusler for at have anklaget en uskyldig mand for at være pædofil på nettet.

storybild

Læserne er røget til tasterne, efter Jeannette Bank i går modtog dødstrusler for at have anklaget en uskyldig mand for at være pædofil på nettet. (Billede: Privatfoto)

- Ej nu må det simpelthen stoppe! Hun har givet både en personlig og offentlig undskyldning til den 28-årige B., de to parter har sluttet fred, og der er ikke mere i det...det var en uheldig fejl. Plus at det fjerner fokus fra den egentlige skiderik, der skrev til den 14-årige. Stop så Danmark...øv!

Sådan lyder én af de i alt 107 kommenterer til nyheden om, at Jeannette Bank og hendes 14-årige datter i går modtog dødstrusler, fordi Jeannette uvidende havde hængt en ung mand ud på nettet som pædofil, efter hendes datter havde modtaget sexkrænkende beskeder på Facebook.

Hængte uskyldig ud som pædofil på nettet: Nu trues hun på livet
Hængte uskyldig ud som pædofil på nettet: Nu trues hun på livet

Anklagen viste sig at være forkert, da manden, som skrev til Jeannettes datter, havde stjålet en anden mands identitet og brugt hans billede på den profil, hvorfra han sendte seksuelle beskeder.

Jeannette blev klar over sin fejl, da manden, som hun troede havde skrevet til datteren, henvendte sig til pressen og fortalte, at han ikke havde noget med det at gøre.

Jeannette undskyldte øjeblikkeligt for misforståelsen og beklagede over for den unge mand.

Modtog 80 grove mails
Undskyldning til trods fik den enlige mor i løbet af natten til i går 91 mails. 80 af den var af 'grov' karakter, hvor størstedelen var regulære tilsvininger af hende som person. En af dem var en decideret trussel på hendes og datterens liv.

Jeannette hængte uskyldig mand ud som pædofil: Nu siger hun undskyld
Jeannette hængte uskyldig mand ud som pædofil: Nu siger hun undskyld

Noget, som Jeannette havde svært ved at begribe, da hun i går snakkede med metroxpress:

- Jeg er simpelthen så rystet. Tænk at true et forsvarsløst barn over sådan noget.

Og Jeannette er helt tydeligt ikke den eneste, der er chokeret over sagens udvikling.

Blandt de 107 personer, som har kommenteret historien om dødstruslerne på metroxpress' Facebookside, er mange på Jeannettes side.

De mener, at Jeannette blot har handlet, som en hver anden god forælder ville og burde have gjort:

- Enhver mor eller far ville da reagere på sådanne henvendelser ! Det selvfølgelig uheldigt, at hans identitet er blevet stjålet, men man kan ikke tillade sig at true af den grund, hun har handlet i god grund, lyder det i en af kommentarerne.

Skolebørn jages af pædofil på Facebook
Skolebørn jages af pædofil på Facebook

En anden skriver:

- Folk kan da os synke så lavt - hun gjorde det, hun følte var rigtigt - og hvor fanden skulle denne mor vide fra, at den pædofile havde stjålet et billede også misbruge det og udgiver sig for at være ham - synes godt nok det dumt, at folk skriver og truer hende, det er godt nok sygt og lavt efter min mening ! Punktum.

Jeannette må selv tage straffen
På den anden side – dér hvor folk synes, at Jeannette selv er ude om det, fordi hun ikke med sikkerhed vidste, at den unge mand stod bag den grove forbrydelse.

- Når man griber til selvtægt og ødelægger uskyldige menneskers liv, så må hun også tage straffen.
Måske denne sag vil få andre til at tænke sig om en ekstra gang, inden de beskylder andre for deres handlinger her på Facebook. Det er blevet for nemt at ødelægge andres liv med et opslag på Facebook, skriver en læser.

Pædofil løsladt trods sex med 11-årig
Pædofil løsladt trods sex med 11-årig

En anden mener ikke, at Jeannette har grebet sagen godt nok an, men synes, at truslerne er i overkanten:

- Jeanette er et fjols og må tage sin eventuelle straf, lige som hun skulle melde pædofilmistænkte til politiet og lade dem efterforske i stedet for at løbe med sladder. Men selvfølgelig skal hun ikke trues af en flok tosser.

Jeannettet Bank fortæller over for metroxpress, at hun allerede har været i kontakt med politiet, og at hun vil anmelde sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx