Af - 03/06-17 10:36; Opdateret: 03/06-17 10:48

12-årige Philip endte i brutalt cykelstyrt - nu advarer hans mor alle om modbydelig cykel-leg12-årige Philip endte i brutalt cykelstyrt - nu advarer hans mor alle om modbydelig cykel-leg

En farlig sabotagegerning sendte 12-årige Philip på skadestuen. Nu beder hans mor alle forældre om at tjekke børnenes cykler.

storybild

Her ses 12-årige Philip efter styrtet. (Billede: Privatfoto.)

En mor til en 12-årig dreng er ikke i tvivl. Det var sabotage, der gjorde, at hendes søn torsdag styrtede på sin cykel. Derfor sender hun en dybfølt advarsel til forældre om at tjekke deres børns og egne cykler grundigt efter.

Kort før klokken 17:00 torsdag eftermiddag modtog Kamilla-Malene Schriver det opkald, som alle forældre frygter. Et vidne ringede og fortalte hende, at hendes søn Philip lå på jorden og blødte. Han var styrtet på sin cykel på vejen Indelukket i Hjortshøj nord for Aarhus med hovedet først, og ambulancerne var på vej.

»Jeg begyndte at ryste og græde,« fortæller Kamilla-Malene Schriver.

Hun befandt sig i sit hjem i Lystrup sammen med Philips tre mindre søskende, så Kamilla-Malene Schriver var nødt til at ringe en veninde op, der i første omgang tog af sted mod uheldsstedet.

Kamilla-Malene Schriver havde veninden i røret, da hun ankom til uheldsstedet. Ved synet af Philip begyndte veninden at græde. Den 12-årige dreng lå på en båre og var omringet af ambulancereddere.

Simon blev offer for modbydelig cykel-leg
Simon blev offer for modbydelig cykel-leg

Kort efter nåede Kamilla-Malene Schriver selv frem og kom med i ambulancen. På hospitalet viste det sig heldigvis, at Philip var sluppet med en mild hjernerystelse. Men lettelsen blev hurtigt afløst af fortvivlelse og vrede. For Kamilla-Malene Schriver havde talt med vidnet, som fandt hendes søn, og personen kom med en skræmmende beretning. Vidnet havde set Philip styrte, og da det skete, var det som om, at drengens hjul pludselig forsvandt under ham, hvorefter Philip bankede hovedet i asfalten.

Efterfølgende talte moderen med flere andre i Lystrup/Hjortshøj-området. Blandt andre kunne nogle fortælle, at de havde fået pillet ved deres cykler på Hjortshøj Station. Blandt andet havde én fået skruet sit barnesæde løs. Kamilla-Malene Schriver blev hurtigt overbevist, at nogen formentlig også har pillet ved hurtigspænderen på Philips cykelhjul med vilje, så han ville vælte. Det er et spænde, som man ved håndkraft hurtigt kan løsne og så tage hjulet af.

Mads fik to cykler stjålet på halvandet år: Så fik han en genial idé
Mads fik to cykler stjålet på halvandet år: Så fik han en genial idé

»Det er sindssygt, det her. En betjent sagde, at der er én, der må have holdt hånden over min dreng. Men det er ikke sikkert, den næste er lige så heldig. Jeg opfordrer alle til at tjekke deres børns cykler grundigt. Og deres cykelsæder og egne cykler ikke mindst,« siger Kamilla-Malene Schriver, hvis søn ikke er den eneste, der kan være ramt af cykelsabotage. For få dage siden stod en forslået Simon Langkjær frem og fortalte om en lignende, skræmmende oplevelse.

Philips mor, Kamilla-Malene Schriver.

Tøv ikke med at melde det

Østjyllands Politi kender godt til Philips cykelstyrt og snakken om sabotage. Men de har ikke modtaget nogen egentlige anmeldelser om cykelsabotage i Lystrup/Hjortshøj-området:

»Så vi kan ikke afgøre, om det her med sabotage af folks cykler skulle være blevet til et fænomen eller en dille, siger kommunikationskonsulent Jacob Christiansen til Aarhus Stiftstidende.

Men han tilføjer, at man straks skal melde det til politiet, hvis man bliver udsat for cykelsabotagen eller kender til personer, der piller ved cykler.

Hvis politiet fanger personer, der piller ved cykler, bliver den alvorlig paragraf 252 i Straffeloven taget i brug:

'Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed'.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx