Af Lars Sejr - 14/05-15 18:23

V og DF: Indsatte østeuropæere skal forskelsbehandlesV og DF: Indsatte østeuropæere skal forskelsbehandles

Selvfølgelig kan østeuropæiske indsatte afsone i discount-afdelinger, når de alligevel sendes hjem, lyder det.

storybild

(Billede: Polfoto/arkiv/mx-collage)

Både Venstre og Dansk Folkeparti erklærer sig enige i, at østeuropæiske indsatte kan blive sat i særlige afdelinger, hvor de ikke tilbydes resocialiseringsforløb og sprogundervisning.

Det giver god mening, da de indsatte alligevel ikke skal integreres i det danske samfund efter afsoning, da de skal sendes til deres hjemland, lyder det.

- Det støtter vi varmt og helt op omkring. Vi har længe ønsket et egentligt discount-fængsel til udenlandske kriminelle. Der er ikke grund til at bruge en bøjet 25-øre på en indbrudstyv, der skal sendes hjem til Rumænien, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

Ifølge en opgørelse fra Kriminalforsorgen er antallet af kriminelle tilrejsende tredoblet på 10 år fra fem procent i 2004 til 17 procent i 2014.

Derfor har Fængselsforbundet bragt forslaget på banen, hvilket møder modstand fra Socialdemokraterne, som kalder det forskelsbehandling. Men forslaget får opbakning blandt de to blå partier.

- Jeg synes, det er saglig forskelsbehandling. Fordi formålet med resocialisering er, at de skal leve i Danmark, og at de bliver uddannet til at klare sig i det danske samfund. Det er jo sagligt nok at sige, at dem, der ikke skal blive her, ikke skal have tilbuddet, siger Karsten Lauritzen.

Hverken Venstre eller Dansk Folkeparti har et færdigt bud på den endelige løsning, men DF foreslår, at man kunne tage en kaserne i brug eller lavede særskilte afsnit i fængslerne.

- Jeg kunne sagtens forestille mig, at man tog nogle nye fængselsafsnit i brug for denne gruppe med henblik på, at de sendes hjem for at afsone, hvilket er målet.

- Forslaget kan sagtens blive til virkelighed efter et valg. Og jeg tror, at De Konservative og Liberal Alliance ville være enige, siger retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup

LÆS OGSÅ: Nye tal: Fængslerne mangler fanger

LÆS OGSÅ: Flere imamer i fængsler mødes med skepsis

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx