Af - 11/03-17 13:04

Husker du Bennys bil fra 'Olsen Banden'? Sådan har den det i dagHusker du Bennys bil fra 'Olsen Banden'? Sådan har den det i dag

Legendarisk bil fra Olsen-banden-filmene er klar til ar rulle ud på de danske veje igen, efter Olsen-banden-fan sidste år fandt bilvraget i Jylland.

storybild

Bennys legendariske bil blev sidste år fundet af en Olsen-banden-fan i Jylland. Bilen var en regulær skrotbunke, men nu har bilen klaret syn og er klar til ar rulle ud på de danske landeveje. (Billede: Scanpix/arkiv)

Bennys legendariske bil fra de udødelige 'Olsen Banden'-film er klar til at rulle ud på de danske veje. Det har krævet blod, sved og en god slat penge.

Sidste efterår fandt 'Olsen Banden'-fan og mekaniker Kasper Christensen den bil, han havde ledt efter i flere år: Bennys bil fra Olsen-banden-filmene. Det skriver DR.dk

Tysk forfatter: Her er 111 grunde til at elske Danmark
Tysk forfatter: Her er 111 grunde til at elske Danmark

Bilen havde - som bil betragtet - stort ingen værdi, men som det kulturklenodie, Bennys legendariske Chevrolet Bel Air 1959 er, måtte Kasper Christensen lægge 200.000 kroner for bilen, som han købte af en privat mand et sted i Jylland.

Siden har Kasper Christensen sammen med en af sine fire brødre brugt 700-800 arbejdstimer og omkring 150.000 kroner på at få gjort bilen køreklar. Pengene er blandt andet kommet ind gennem donationer fra bil- og filmentusiaster og ved at sælge ud af små dele fra bilen, han ikke skulle bruge, skriver DR.dk.

Alle dele på bilen er originale undtaget den ene forskærm, og Kasper Christensen har været nødt til at importere skruer og bolte fra USA.

Støjberg klar til at ændre prøvespørgsmål om Olsen-Banden
Støjberg klar til at ændre prøvespørgsmål om Olsen-Banden

Kasper Christensen fortalte sidste år til Ekstra Bladet, at han i de sidste 10-15 år har set mindst en 'Olsen Banden'-film hver dag, og at han kan alle filmene forfra og bagfra - og også fra siden

Hans største drøm var at sætte sig bag rattet i Bennys slæde. Og i dag skete det så, da bilen gik gennem syn uden anmærkninger. Hans fire brødre og datter er selvskrevet til jomfruturen, sagde han til Ekstra Bladet:

- Vi tager ud sammen. Så er vi Egon, Benny, Keld, Bøffen, Dynamit-Harry og Yvonne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Åbenhjertig Hugo Helmig i Tyskland:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx