Af - 03/02-16 06:52; Opdateret: 03/02-16 07:04

143 gymnasieelever bortvist for at snyde til eksamen143 gymnasieelever bortvist for at snyde til eksamen

En ny undersøgelse fra Undervisningsministeriet viser omfanget af snyd ved prøve-eksaminer.

storybild

Lærere og institutioner er bekymret for omfanget af snyd ved eksmaniner og prøver. Billedet her er et arkivfoto, og eleven på billedet er tilfældigt udvalgt, og der er således ingen mistanke om snyd i hans tilfælde. (Billede: Polfoto)

Det går ikke altid ærligt til, når danske gymnasieelever sætter sig til rette ved eksamensbordet.

En ny undersøgelse fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling viser, at 143 elever er blevet bortvist fra en prøve på grund af snyd.

Ministeriet har foretaget undersøgelsen på baggrund af en stigende bekymring fra institutioner og lærere for omfanget af snyd.

Undersøgelse er foretaget blandt 218 institutioner, hvor omfanget af snyd ved prøveterminer i 2014 og 2015 er blevet kortlagt.

Fire danske unge tjener 75.000 kroner på skoleopgave
Fire danske unge tjener 75.000 kroner på skoleopgave

I 329 tilfælde blev der registreret en formodning om snyd ved prøveeksaminerne – langt hovedparten ved skriftlige prøver.

- For nogle skoler er snyd et reelt problem, og jeg modtager løbende henvendelser fra lærere og institutioner, der er bekymrede over omfanget af snyd i den daglige undervisning og ved prøverne. Det er en bekymring, jeg tager alvorligt, og jeg vil derfor i den kommende tid i dialog med sektoren igangsætte en række initiativer, der skal være med til at bekæmpe snyd i de gymnasiale uddannelser, siger minister for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Derfor kan det betale sig at klage over eksamenskarakterer
Derfor kan det betale sig at klage over eksamenskarakterer

Ministeriet har igangsat en tilsvarende undersøgelse af snyd i forbindelse med studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) i de gymnasiale uddannelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx