Af Ritzau - 01/05-17 07:55; Opdateret: 01/05-17 08:27

Sass vil styrke plejefamilier og anbragte børnSass vil styrke plejefamilier og anbragte børn

S-gruppeformanden taler blandt andet for mere adoption i sin tale ved 1. maj.

storybild

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, slår 1. maj til lyd for, at svigtede børn i højere grad skal bortadopteres. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Torkil Adsersen)

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, slår i sin tale til 1. maj til lyd for større rettigheder til anbragte børn og plejefamilier på bekostning af de biologiske forældres rettigheder.

- At vi i stigende omfang sætter ind med adoption og gerne gør det så tidligt som muligt. At vi skal sikre plejeforældre og børn fra at blive revet fra hinanden fra den ene dag til den anden, siger Sass.

Sass Larsen begrunder sine ønsker med erfaringer fra sit eget frivillige arbejde på den københavnske vestegn. Her har han oplevet børn af alkoholiserede forældre.

Og han mener, at der bliver taget for meget hensyn til de forældre, der ikke tager sig ordentligt af deres børn. Blandt andet fordi anbringelser typisk foregår frivilligt.

Det betyder, at forældrene kan opsige aftalen. Og de har fortsat ret til samkvem med deres børn.

- Jeg tror, at det bedste ville være at få et trygt og godt hjem hos en ny familie, og at det er vigtigere end biologisk familie, siger Henrik Sass Larsen.

- Det handler om rettigheder. Mit fokus er at skifte fra biologiske forældre til barnet. Og lidt flere rettigheder til plejeforældrene også, siger Sass.

Sass taler hos Skovbo partiforening i Borup, hvor knap 40 lokale socialdemokrater er mødt frem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Den svenske kongefamilie hylder...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx