Af Maria Christine Madsen - 26/08-17 11:00

Få overblik i ubådsmysteriet: Dette er Peter Madsen sigtet forFå overblik i ubådsmysteriet: Dette er Peter Madsen sigtet for

Raket- og ubådsbyggeren Peter Madsen har indtil nu været sigtet for drabet på den svenske journalist Kim Wall. Men efter endnu en afhøring torsdag, er sigtelsen mod ham blevet udvidet.

storybild

Den danske opfinder Peter Madsen ses her, efter han kom i land i Dragør forrige fredag. (Billede: Bax Lindhardt)

Han sigtes nu også for usømmelig omgang med lig. Det kom frem fredag morgen.

Den danske opfinder nægter sig skyldig i såvel drab som usømmelig omgang med lig, oplyser politiet i en pressemeddelelse. Af hensyn til dørlukning i sagen og den videre efterforskning vil politiet ikke fortælle mere om, hvad der kom frem under afhøringen.

Herunder kan du få et overblik over, hvad Peter Madsen er sigtet for:

Her er de paragraffer i straffeloven, som Peter Madsen er sigtet efter:

Paragraf 139, stk. 1: Den, som krænker gravfreden eller gør sig skyldig i usømmelig behandling af lig, straffes med bøde eller fængsel indtil seks måneder.

Paragraf 237: Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra fem år indtil på livstid.

Paragraf 241: Den som uagtsomt forvolder en andens død, straffes med bøde eller fængsel indtil fire måneder eller under særligt skærpende omstændigheder med fængsel indtil otte år.

Sigtelsen for uagtsomt manddrab er rejst som en såkaldt underordnet - eller subsidiær - sigtelse i forbindelse med sigtelsen for manddrab.

Københavns Byret har valgt at fængsle Peter Madsen på baggrund af en begrundet mistanke om overtrædelse af den underordnede sigtelse, mens retten ikke har taget udtrykkelig stilling til drabssigtelsen.

Kilder: Københavns Politi, straffeloven, Københavns Byret.

/ritzau/

Politiet leder nu efter de manglende ligdele, samt det tøj Kim Wall havde på, da Peter Madsens hjemmebyggede ubåd 'Nautilus' sejlede ud torsdag den 10. august med den svenske journalist og Peter Madsen om bord. Det drejer sig om en orange trøje, en sort og hvid-mønstret nederdel samt et par hvide sko.

30-årige Kim Wall blev meldt savnet natten til fredag den 11. august, efter hun ikke havde givet livstegn fra sig eller var kommet hjem efter turen på ubåden i vandene omkring København. Ubåden blev efterlyst, og fredag formiddag blev den set i Køge Bugt, hvor den pludselig sank.

Peter Madsen, der også kaldes 'Raket-Madsen', stod i ubådens tårn, da det skete, men Kim Wall var ikke til at se.

I begyndelsen forklarede Peter Madsen, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen ved København nogle timer efter, de var stævnet ud sammen torsdag aften den 10. august. Senere er det kommet frem, at han ændrede den forklaring, efter han var blevet anholdt og sigtet for drabet på kvinden og fremstillet i grundlovsforhør.

'Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt,' skrev politiet i en pressemeddelelse mandag.

Senere mandag kom det frem, at en mand på cykeltur tilfældigt havde fået øje på noget ude i vandet ved Vestamager, som viste sig at være liget af en kvinde, der manglede både arme, ben og hoved. Ligdelene var ifølge politiet 'bevidst blevet afskåret'.

En dna-prøve viste senere, at der var tale om Kim Wall.

Peter Madsen sidder varetægtsfængslet indtil den 5. september. Han er i øjeblikket varetægtsfængslet for 'uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder'. Han nægter sig skyldig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx