Af - 11/07-16 22:46; Opdateret: 11/07-16 22:57

Ni ud af ti danskere vil forbyde rituel omskæring af drengebørnNi ud af ti danskere vil forbyde rituel omskæring af drengebørn

Der er massiv modvilje mod omskæring af drengebørn blandt danskerne.

Bildstrecke im Grossformat »
62 mænd på mellem 18 og 37 år deltog i studiet. Ud af dem var de 30 omskårede. Forskerne testede mændenes følsomhed over for berøring, smerte, varme og smertefølelse ved varme fire forskellige steder på mændenes penis. Nu til en lille quiz. Klik dig gennem de næste 28 billeder og se, om du kan spotte penissen. I Canada ligner et sundhedscenter noget ganske andet på luftfotos. Det er tydeligt at se, at bygningen skiller sig ud fra de øvrige huses faconer i området. Bagfra ligner det... Ja, en kæmpe penis. Forfra giver det hele mening. Klik på næste billede og få svar. Fra den anden side giver reklamen pludselig mening. Det er nemlig bare en pølse, der hænger lidt ved siden af. Friskos svenske firma, GB Glace, har lanceret en is, der ifølge forbrugere ligner lidt for meget en penis eller en dildo. Isen hedder 'X Pop,' der beskrives som 'en kåd is med spændende smagskombinationer af cola, jordbær, frugt tyggegummi og citron-lime, der er dækket med frugttyggegummi smag og slik, der popper i munden, når du spiser den.' Kan du få øje på det lumre ved billedet? Hvis ikke, så får du her et hint: Har du nogensinde drukket en penisdrink? Chokolade-julemændene, der kan købes i Aldi, kan forveksles med noget ganske andet og lidt mindre uskyldigt, når man "klæder dem af". Det synes brugerne på de sociale medier i hvert fald. 'Mavuva', som øen hedder, er 170.000 kvadratmeter stor og bliver solgt som 87 forskellige grunde til den nette sum af cirka 840.000 danske kroner stykket. - Og det er endda med havudsigt, palmer og strand! Dette er ikke en abe med en meget synlig penis. Det er en kage, der er formet som en abe med en banan i hånden. Forbipasserende blev meget forundrede, da gik forbi butikken 'The Cake Artists Bakery' og så, hvad der "sad" i udstillingsvinduet. 300 beboere i England blev rasende, da de så, at håndværkere havde efterladt deres vej fyldt med penisformede mærker! .. et regnslag til penis eller .. bare en penis Læs hvad producenterne sagde til den ærgrelige grafik i metroxpress' artikel, som der er linket til herunder. Alle "vejpenisserne" havde forskellig form. Nestlé beklagede, da en britisk forbruger mente at have fundet en penisfigur på en chokoladebar. - Billedet på Milkybar, der ligner et mandligt kønsorgan, er i virkeligheden et billede af et hestehoved: Milkybar Kid's-hesten, skriver Nestlé. Ejere på denne penisvej, der ligger nær den engelske by Liverpool, frygtede, at deres huse var usælgelige. Læs historien ved at klikke på linket.

Der er massiv modvilje mod omskæring af drengebørn, som især praktiseres af jøder og muslimer. 87 procent af danskerne vil have indgrebet forbudt, før man er 18 år og myndig, viser en måling, Megafon har lavet for Politiken og TV 2.

Målingen vækker bestyrtelse blandt jøder og muslimer.

- For os er omskæring en naturlig del, der er er lige så vigtig som dåben. Det er et ritual, der er vigtigt både for troende og ikketroende jøder. Det er vores kendetegn og en del af vores kultur, siger overrabbiner i Det Jødiske Samfund Jair Melchior til Politiken.

Hvad vil det betyde, hvis Danmark indfører et forbud?

- Så vil jødisk liv i Danmark langsomt stoppe. Vi vil blive fremmedgjort, og man vil sætte mærkater på os. Jøder, for hvem jødedommen er vigtig, vil rejse herfra, siger Jair Melchior til Politiken. Han mener samtidig, at et forbud vil være udemokratisk og vise, at Danmark ikke respekterer religiøse mindretal.

- Modstanderne af omskæring er ikke antisemitter, men får de held til at overbevise politikerne om et forbud, vil det være en antisemitisk handling. Det vil være en lov vendt mod jøder, siger han til Politiken og fremhæver, at der ikke er sundhedsfagligt belæg for, at omskæring skader drengene.

Imam Naveed Baig fra Dansk Islamisk Center er også overrasket over den store modstand mod omskæring, og han tror, at mange i den meget følelsesladede debat har glemt det centrale i problematikken.

- Hvad betyder det at være anderledes? Kan vi leve sammen og have forskellige kulturelle og religiøse ritualer i vores liv? Det handler om retten til forskellighed, respekten for det, der er anderledes, siger han til Politiken.

Naveed Baig kan godt sætte sig ind i, hvorfor omskæring kan vække så stærke følelser.

- Selv om jeg er uenig, forstår jeg godt dem, der siger: ’Drengebarnet skal selv have lov til at bestemme, om han vil lade sig omskære som voksen’. Jeg kan godt sætte mig ind i det samfund, hvor autonomi og personlig frihed er i højsædet. Derfor mener jeg heller ikke, det her er udtryk for manglende tolerance fra danskernes side. Det er mere et udtryk for manglende oplysning og dialog, siger imamen til Politiken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx