Af - 10/01-14 08:56; Opdateret: 10/01-14 13:48

Sindal-tragedien: Familien vil undersøge smsSindal-tragedien: Familien vil undersøge sms

En smiley-sms er lige nu en vigtig brik for familien som i den tragiske trafik-ulykke ved Sindal i Nordjylland, hvor tre børn i sommer mistede livet.

storybild

En smiley-sms er lige nu en vigtig brik for familien i den tragiske trafik-ulykke ved Sindal i Nordjylland, hvor tre børn i sommer mistede livet. (Billede: Polfoto)

Selvom retten har sagt sit sidste ord i sagen om sommerens tragiske dødsulykke den 16. juli ved Sindal i Nordjylland, hvor tre børn i alderen tre, ni og 11 år mistede livet, er sagen langt fra færdigbehandlet for familien.

For udover at moren, Maria, som kørte bilen med sine fire børn i, stadig står anklaget for uagtsomt manddrab, så kæmper familien en indædt kamp for at bevise, at den 39-årige bilist, som kørte bilen, der smadrede ind i køretøjet med den lille familie, er mere skyldig, end retten har gjort ham.

Tre børn døde: Fik bøde og frataget kørekortet
Tre børn døde: Fik bøde og frataget kørekortet

Den 24. oktober sidste år blev 39-årige Lasse Burholt kendt skyldig i uagtsomt manddrab og idømt 20 dagbøder á 500 kroner samt betinget frakendelse af sit kørekort i tre år.

Dommeren påpegede, at ulykken kunne have været undgået, hvis Lasse Burholt havde overholdt hastighedsgrænsen og ikke kørt med 125 kilometer i timen, som retten kom frem til, at han havde kørt.

Sms kan være afgørende

Under sagens oprulning kom det ligeledes frem, at den 39-årige bilist havde sms'et, imens han kørte på de nordjyske landeveje.

Vidner fortæller om sekunderne før trafikdrab i Sindal
Vidner fortæller om sekunderne før trafikdrab i Sindal

Og det er lige netop én særlig sms, der gør, at familien ikke føler, at sagen er korrekt afsluttet.

De mener, at man ud fra Lasse Burholts sms-tidspunkt vil kunne bevise, at han sad og kiggede ned i sin telefon, da han kørte frontalt ind i bilen med Maria og de fire børn. Og ikke som mx.dk skrev tidligere i dag, at sms'en skulle kunne bestemme, hvilken fart Lasse Burholt havde kørt.

- Vi vil med sms'en bevise, at han (Lasse Burholt, red.) var uopmærksom og slet ikke så, at Maria svingede ud på vejen, siger Brian O'Shea til mx.dk.

Dødsbilist sms'ede med 125 km/t. - tre børn døde
Dødsbilist sms'ede med 125 km/t. - tre børn døde

Moren er stadig anklaget
Endnu et dybt frustrerende element for familien er, at moren siden i sommer har været anklaget for uagtsomt manddrab. Noget som retten inden for syv dage vil tage stilling til, om hvorvidt anklagen skal udmunde i en sag eller ej.

- Min kone er stadigvæk anklaget for uagtsomt manddrab på vores børn. Og imens Lasse Burholt har haft sin sag gennem systemet, befinder vi os i et limbo. Hvorfor kan Maria ikke få samme rettigheder, som Burholt fik, siger Brian O'Shea til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx