Af - 17/09-15 07:45

13-årige Alberte: - Jeg er afhængig af Snapchat13-årige Alberte: - Jeg er afhængig af Snapchat

- Snapchats nye funktioner er klart med til at få mig til at snappe mere, lyder det fra Alberte Brogaard.

Bildstrecke im Grossformat »

Facebook, Instagram og Snapchat er i et konstant kapløb om de unges opmærksomhed. Derfor lancerer de hele tiden nye funktioner for at få de unge til at elske netop deres medie.

Snapchat har blandt andet en funktion, hvor man kan se, hvor mange dage man har snappet sammen i træk og en helt ny funktion kaldet 'præmieskabet', hvor man kan låse hængelåse op ved at bruge Snapchat på en bestemt måde.

Få flere likes med dette hashtag
Få flere likes med dette hashtag

13-årige Alberte Brogaard elsker Snapchat. Hun sidder med selfiekameraet foran ansigtet flere timer dagligt - enten for at kommunikere med vennerne fra klassen eller følge med i, hvad de kendte laver. Dem følger hun nemlig også.

- Jeg føler mig afhængig. Så snart jeg har tid, tjekker jeg Snapchat. Jeg bruger det, så snart jeg kommer hjem fra skole og faktisk også lidt i skolen, når lærerne ikke er der, forklarer 13-årige Alberte Brogaard.

Hun og vennerne bruger Snapchat til mange forskellige ting. De kan lave aftaler, sende fjollede videoer til hinanden, og lige for tiden har de en konkurrence kørende om, hvem der kan snappe sammen flest dage i træk.

Banebrydende Snapchat-nyhed: Nu kan du gense dine snaps
Banebrydende Snapchat-nyhed: Nu kan du gense dine snaps

For Snapchat har nemlig lanceret en funktion, der optæller og viser dig, hvor mange dage du har snappet med en person i træk.

- Min bedste veninde og jeg var engang oppe på 22 dage i træk, men så skulle jeg på ferie uden internet, og vi mistede dagene. Det var super nederen, men jeg tog et screenshot af det og sendte det til hende for sjov.

Alberte Brogaard elsker alle de nye opdateringer til Snapchat - og præmieskabet som er den helt nyeste, har hun allerede taget i brug.

Snapchats nye funktion 'præmieskabet', som Alberte Brogaard allerede elsker.

- Jeg er medlem af en gruppe på Facebook, hvor vi skriver meget om, hvor mange præmier, vi har fået. Jeg vil gå efter at få lidt flere, og derefter lægge et billede op af det - for at vise mig lidt frem, lyder det fra Alberte Brogaard.

Afhængig af sociale medier

Mange unge er i dag afhængig af sociale medier. Og de nye tiltag gør ikke trangen til at tage mobilen op mindre, mener eksperter.

- Unge er i dag afhængig af de sociale medier - det er den måde de er sammen på, og det er 100 procent Snapchats mission at få os til at snappe mere. De laver nye features, der skal få brugerne til at være der, så meget som muligt, forklarer internetekspert, selvstændig erhvervsforsker og ekstern lektor på Copenhagen Business School Søren Schultz Hansen.

Og Snapchat-ekspert Lasse From mener, at de nye funktioner med stor sandsynlighed får brugerne til at snappe mere.

- Man holder folk til ilden, og de nye features får selvfølgelig folk til at blive ved med at bruge Snapchat - og ikke mindst bruge den hver dag.

Teenager lavede denne joke på Snapchat - så blev han anholdt
Teenager lavede denne joke på Snapchat - så blev han anholdt

Heldigvis er det for de fleste unge ikke et faresignal, at de føler sig afhængige, men man skal være opmærksom, forklarer internetekspert Søren Schultz Hansen.

- Man skal være opmærksom, hvis ens forbrug begynder at ligne narkomani. Det er en skidt ting, hvis det gør, at man dybest set ikke kan lade være eller føler sig stresset over ikke at komme på. Der er risiko for, at det kan udvikle sig til tvangstanker, lyder det fra Søren Schultz Hansen.


LÆS OGSÅ: 11 hylende morsomme mor-beskeder

LÆS OGSÅ: Denne drillende 'hipster' Barbie hitter på Instagram

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx