Af - 17/08-16 18:16

Tatovør fra Vanløse misbrugt: Min krop blev solgt på Converse-skoTatovør fra Vanløse misbrugt: Min krop blev solgt på Converse-sko

Helt uforvarende fandt den 25-årige sin mest personlige tatovering i en kampagne for den højreorienterede Ted Cruz.

Bildstrecke im Grossformat »

En 25-årig tatovør, der bor i Vanløse, har fået sit billede stjålet fra Instagram af en højreorienteret amerikansk kunstner.

Efterfølgende er kunstnerens manipulerede billede blevet brugt af præsidentkandidaten Ted Cruz under parolen 'Blacklisted and loving it.' Cruz har blandt andet referet til billedet som sin 'fængselskrop.'

- Det er min mest personlige tatovering. Jeg er meget genkendelig, og jeg støtter slet ikke op om republikanernes sag, siger Aaron Bamber-Read til metroxpress. Han er oprindeligt fra Melbourne i Australien, men har boet sammen med sin danske kæreste i 11 måneder her i landet.

Tatoveringen med ørnen, der holder et hjerte gennemboret af tre pile symboliserer et tilsvarende antal tragiske tab i hans liv. En pil for hans mor, der forlod ham. En pil for hans far, der er gået bort. En pil for Aarons bror, der blev fjernet fra familien som syvårig.

Aaron har blandt andet arbejdet som model og kunstner, og lever til dels af at sælge designs til tatoveringer igennem sin konto @recklessconform på Instagram.

GALLERI: 17 praktiske tatoveringer, der kan gøre livet lettere
GALLERI: 17 praktiske tatoveringer, der kan gøre livet lettere


Det var også igennem det sociale medie, at nogle af hans følgere gjorde ham opmærksom på, at hans krop blev brugt i en alternativ kampagne for Ted Cruz. Det var i foråret. Siden har han og kæresten Cecilie kæmpet en forgæves kamp for at komme i dialog med både de to amerikanere, Ted Cruz og Sabo. Men de er blevet mødt med en rungende tavshed.

Cruz har brugt kampagnen til at appellere til de unge vælgere. Kunstneren Sabo har sagt til Washington Post, at han er overrasket over, at han ikke er blevet sagsøgt endnu.

Aaron og kæresten Cecilie har forsøgt at få juridisk hjælp fra danske advokater, men endte med at få en australsk advokat til at gå ind i sagen. Det er dog umiddelbart strandet, da det koster mange tusinde kroner for hver gang, der skal sendes et brev.

- Jeg vil bare gerne have renset mit navn og få mit image og navn tilbage. Det føles blot som om, at de håber på, at de kan tie mig ihjel. Hvis man ikke har nogle penge, så kommer man ingen vegne, forklarer han overfor metroxpress.

5-årig dreng bliver tatoveret - nu bliver billedet delt i hele verden
5-årig dreng bliver tatoveret - nu bliver billedet delt i hele verden

Advokaterne fra Melbourne råder parret til at indgå et forlig, men mener, at en erstatningssag vil kunne indbringe omkring tre til fire millioner australske dollar. Det skal ganges med fem for at få beløbet i kroner. Sagsomkomstninger vil æde omkring 700.000 af puljen, men helst vil den 25-årige tatovør bare have sluttet sagen uden en langtrukken retssag. Pengene er mindre vigtige. Billederne skal bare væk fra internettet.

Provokunstneren sælger forsat de manipulerede billeder af Aaron i sin webshop. Mens Ted Cruz har afbrudt samarbejdet med kunstneren.

Cruz afviser at omfavne Trump og buhes af scenen på konvent
Cruz afviser at omfavne Trump og buhes af scenen på konvent

Forretningen er også blevet bredt ud til, at han har fået trykt et begrænset oplag med Aarons krop og tatovering på de populære Converse-sko. Her var prisen 170 dollar for et par.


Hverken kunstneren Sabo eller Ted Cruz' pressetjeneste har reageret på metroxpress' henvendelser i løbet af de sidste to uger. Aaron Bamber-Read har nu valgt at tage kontakt til en amerikansk advokat for at få skub i sagen.

LÆS OGSÅ: Trump: Ted Cruz har været en stærk modstander

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx