Af - 02/10-14 20:56

Bag lukkede døre: Mystisk loge åbner op for huse i hele DanmarkBag lukkede døre: Mystisk loge åbner op for huse i hele Danmark

Odd Fellow-logens bygninger åbner fredag dørene for offentligheden over hele landet.

storybild

Odd Fellow-logens bygninger åbner fredag dørene for offentligheden over hele landet.

Helsingør, Rønne eller Haderslev, nu bliver det muligt at træde ind i det allerhelligste i den hemmelige orden Odd Fellows bygninger.

Fredag d. 10. oktober inviterer det hemmelige selskab, der har 14.000 danske medlemmer af begge køn, nemlig dørene op for deres nysgerrige naboer.

Kom med inden for i den hemmelige loge
Kom med inden for i den hemmelige loge

- Vi vil gerne invitere folk ind for at fortælle dem om, hvad vi laver inde i vores huse. Der er sikkert mange, der har set dem, men de ved ikke, hvad der reelt foregår derinde, siger Erling Stenholdt, storsire og overhoved for den danske gren af Odd Fellow til metroxpress.

De landsdækkende åbent hus-arrangement kommer til at vare i tre timer, og kommer til at falde oven i den københavnske kulturnat. Ordenshusene i Glostrup og Holstebro har dog været booket i flere år og vil derfor ikke være åbne.

Selv om det vil blive muligt at se rammerne for logemøderne, får gæsterne næppe stillet hele deres nysgerrighed omkring de mystiske ritualer.

- Det hemmelige er jo vores møder og rituelle arbejde. Det er det sammen som det, der foregår på direktionsgangen hos et firma, det viser man heller ikke offentligheden, siger Erling Stenholdt til metroxpress.

Derfor er Kim medlem af en loge
Derfor er Kim medlem af en loge

Storsiren afviser, at det er et hvervemøde. Alligevel er ordenen åben overfor nye medlemmer.

- Det er et etisk samfund med et humanitært sigte. Vi er ikke bedre mennesker end alle andre - men vi prøver at blive det, siger logebroderen til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Yngre strømmer til hemmelige mystiske loger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx