Af Ritzau - 09/05-17 09:50; Opdateret: 09/05-17 10:20

Rocker fra Bandidos kendes skyldig i tre drab i lejlighedRocker fra Bandidos kendes skyldig i tre drab i lejlighed

Tavshed peger mod krigsministers skyld i drabene på tre unge mænd i lejlighed på Frederiksberg.

storybild

Det kan være en revolver som denne, der blev brugt, da tre mænd i november sidste år blev dræbt i en lejlighed på Frederiksberg. (foto fra politiet) (Billede: Free/Københavns Politi)

Tre drab i en lejlighed på Frederiksberg blev begået af en Bandidos-rocker, lyder det i en kendelse fra et nævningeting tirsdag formiddag.

Den såkaldte krigsminister Ian Ramm Hansen, der er 34 år, har været tavs om afgørende spørgsmål om sagen. For eksempel om håndteringen af en revolver.

Og det er en af de omstændigheder, som nævningetinget i Retten på Frederiksberg bruger som begrundelse for afgørelsen.

Det tillægges "betydelig vægt", at han var den sidste, som beviseligt var i besiddelse af revolveren, som han modtog seks-syv timer, inden drabene blev begået.

At det angiveligt er i strid med normer i bandemiljøet at skulle fortælle om, hvem han skulle have givet revolveren til, kan "efter rettens opfattelse ikke begrunde hans tavshed," hedder det i præmisserne.

Også aftryk af en Fred Perry-sko, som blev fundet ved gerningsstedet på Christian Paulsens Vej, spiller en rolle.

Derimod frifindes hans svoger, der er 27 år, for drabene. Han dømmes dog for at have håndteret den sjældne revolver, som blev brugt. Den blev købt dagen før, forbrydelsen fandt sted.

Kort inden afgørelsen sidder rockeren og griner med sin forsvarer i retslokalet. Da afgørelsen er læst op af retsformand Jacob Waage, forlader rockerens samlever grædende tilhørerpladserne.

Den tredje tiltalte i sagen, der er 25 år, kendes skyldig i medvirken til drabene. Han udpegede lejligheden, hvor de tre ofre boede, for en anden Bandidos-rocker, der senere begik selvmord i arresten.

Den 25-årige frifindes dog for at have været en af de gerningsmænd, der kravlede op på et stillads og derfra trængte ind i lejligheden og dræbte tre unge mænd.

Mike Vinther, Philip Rasmussen og Suhaib Jaffar mistede livet tidligt om morgenen 11. november 2015, da de blev skudt med revolveren og et haglgevær.

De blev dræbt, mens de lå og sov. Alle tre blev ramt i hovedet. Politiet har betegnet forbrydelsen som en likvidering.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Politiet efterlyser mand fra...
bt.dk
Patrick Nielsen om boksebrag mod...
bt.dk
Maskerede gerningsmænd læssede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx