Af Jacob Friberg,Andreas Karker - 27/09-17 16:01

Efter misbrug af statens penge: Nu mister muslimsk friskole sit milliontilskudEfter misbrug af statens penge: Nu mister muslimsk friskole sit milliontilskud

Nord-Vest Privatskole mister nu sit milliontilskud fra staten efter en række kompromitterende afsløringer.

storybild

Den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole mister nu sit årlige tilskud på over 11 mio. kr. (Billede: Jens Nørgaard Larsen)

Den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole mister nu endegyldigt sit statstilskud på over 11 mio. kr.

Det fremgår af et brev fra statens tilsyn til skolen, som BT og metroxpress har fået aktindsigt i.

»Det er således styrelsens vurdering, at Nord-Vest Privatskole i alvorlig grad ikke har og fortsat ikke overholder flere af friskolelovens regler, ligesom det er styrelsens vurdering, at skolen ikke vil kunne genoprette dette indenfor en overskuelig fremtid,« skriver Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til skolen.

Hvis skolen selv kan skaffe finansiering, kan den fortsætte. I så fald vil den stadig være under skærpet tilsyn.

I torsdags kunne BT og metroxpress fortælle, at forældre til elever på skolen modtog et brev fra Københavns Kommune, der forberedte eleverne på en mulig lukning af skolen og bød eleverne velkommen i folkeskolen.

»Vi skriver til dig for at fortælle om de muligheder, dit barn har for at blive optaget på en københavnsk folkeskole,« lød indledningen på brevet, der blev sendt på dansk, engelsk og arabisk.

Nu kom den endelige afgørelse, og uden sit årlige statstilskud på over 11 mio. kr. ser det meget svært ud for skolen. Omkring 237 elever skal finde en ny skole, hvis Nord-Vest Privatskole lukker.

Balladen om Nord-Vest Privatskole begyndte i maj, da skolens tilsynsførende indberettede en række bekymrende forhold til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Ejerne af skolens nye bygninger ville i strid med loven have indflydelse på skolen, og samtidig var der grund til at se på skolens økonomi, fortalte hun.

Siden da har den muslimske friskole skabt stor debat, efter at statens tilsyn bl.a. fandt undervisningsmateriale om jihad på skolen, og tidligere ansatte berettede om religiøs kontrol samt snyd ved afgangsprøver - ligesom BT og metroxpress har afdækket dårlig forvaltning af statens penge og manglende indkrævning af over 850.000 kroner i skolepenge.

BT og metroxpress har afdækket forhold på 5 andre muslimske friskoler, og flere partier, heriblandt Socialdemokratiet, vil lukke samtlige muslimske friskoler.

BT og metroxpress har onsdag været i kontakt med souschef på Nord-Vest Privatskole Taher Maanqi, som endnu ikke ønsker at udtale sig.

Styrelsen satte Nord-Vest Privatskole under skærpet tilsyn i juni og valgte i slutningen af august at tilbageholde det statslige tilskud samt meddele, at styrelsen havde planer om helt at droppe tilskuddet.

Skolen havde indtil 14. september til at komme med indvendinger eller påpege fejl i styrelsens behandling af sagen. Det er altså ikke lykkedes skolen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kryptisk DR-chef om ny X Factor-vært:...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Lars Løkke lagde en blomst ved...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx