Af Ritzau - 28/04-16 11:14; Opdateret: 28/04-16 16:20

DF vil have åbne døre i skattechefers sager om svindelDF vil have åbne døre i skattechefers sager om svindel

Hjemsendte skattechefer bør afhøres for åbne døre, siger DF. Skatteministeren lover "rigtig meget åbenhed".

storybild

Dansk Folkepartis skatteordføre, Dennis Flydtkjær, som ses til højre for socialdemokraten Thomas Jensen, støtter, at tre hjemsendte skattechefer afhøres for åbne døre ved de tjenstlige forhør om, hvorfor statskassen mistede over ni milliarder kroner i udbytteskat. (Billede: Polfoto/Kreutzmann Nanna)

Offentligheden har en stor interesse i at få indsigt i, hvorfor statskassen er frasvindlet godt ni milliarder kroner i udbytteskat. Derfor bør tre hjemsendte skattechefer afhøres for åbne døre.

Det siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

De tre skattechefer har krævet åbenhed i et fælles brev til skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- Det skal efter reglerne normalt ske for lukkede døre for at beskytte skattecheferne. Når de ikke selv ønsker den beskyttelse, men kræver åbne døre, så kan vi godt støtte det, siger Dennis Flydtkjær.

De tre skattechefer kræver med støtte fra deres fagforeninger fuld offentlighed ved de tjenstlige forhør, der til efteråret placerer ansvaret for, hvorfor skattemyndighederne svigtede i sagen om udbytteskat.

Det skriver Politiken torsdag.

Advokat Jacob Aaes, som repræsenterer Skats hjemsendte inddrivelsesdirektør, Jens Sørensen, siger til avisen, at hans klient "er blevet udpeget som syndebuk - både af Jesper Rønnow (direktør i Skat, red.) og af skatteministeren".

- Det har jeg ingen holdning til. Men jeg kan godt forstå, at de tre skattechefer også har behov for at forsvare sig uden at have beskyttelsen ved at det foregår for lukkede døre, siger Dennis Flydtkjær.

- Så får vi en offentlig forklaring på, hvad der er sket, og hvad de tre skattechefers rolle har været.

- Som jeg forstår det, ønsker de åbenhed, fordi de er bange for, at de kommer til at hænge på hele ansvaret og er dømt på forhånd. Sagen har stor offentlig interesse. Vor fælles kasse er blevet snydt for over ni milliarder kroner, siger Dennis Flydtkjær.

Det er skatteminister Karsten Lauritzen, der afgør, om dørene skal åbnes. Men det tager han først stilling til, når han har fået en konkret henvendelse fra de tre skattechefer.

- Det er en personalesag, og jeg udtaler mig ikke om personalesager. Vi kigger selvfølgelig på det, siger ministeren.

Spørgsmål: Ville det ikke klæde denne sag med lidt åbenhed?

- Der har været – og kommer til at være – rigtig meget åbenhed omkring den her udbytteskattesag. I forhold til ønsket fra de tre (skattechefer, red.) så forholder jeg mig til det, når det bliver fremsat for mig.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx