Af - 05/05-14 14:16; Opdateret: 05/05-14 14:31

Kræver redegørelse om Grand Prix-overforbrugKræver redegørelse om Grand Prix-overforbrug

Venstre i Københavns Kommune kræver uafhængig redegørelse for, hvordan Eurovision-showene kan blive 22.8 millioner kroner dyrere

storybild

Venstre kræver uafhængig redegørelse om, hvorfor skatteyderne nu skal betale mindst 22.8 millioner kr. mere for overforbrug hos Eurovision (Billede: Janerik Henriksson, Polfoto)

En ekstra uforudset regning på hele 22.8 millioner kroner få dage før de tre Eurovision-show i denne uge får Venstre i København til at kræve en uafhængig redegørelse.

I alt koster det skatteyderne i Københavns Kommune og Region Hovedstaden mindst 73 millioner kroner bare for at bygge og drive scenen til showet på Refshaleøen - og det oven i det de skal betale gennem licensen. Det er over 40 millioner kroner mere end oprindeligt planlagt.

Her er det fortrolige Eurovision-notat
Her er det fortrolige Eurovision-notat

Det får nu Venstre til at kræve, at kommunen hyrer et firma, til at undersøge hele forløbet.

- Vi kræver en uvildig undersøgelse af hele Eurovision, da de store budgetoverskridelser er uacceptable. De har haft et lemfældig forhold til budgeterne, siger Jens-Kristian Lütken (V), kulturordfører og medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

- Arrangørerne tager ganske enkelt politikere og skatteyderne som gidsler ved at komme i sidste øjeblik og bede om ekstrabevillinger. Det kan ikke være rigtigt at det først nu går op for arrangørerne, at det hele bliver så meget dyrere, siger Jens-Kristian Lütken (V)

Metroxpress afslører i dag et fortrolligt notat fra Region Hovedstaden, der viser at bygningen af scenen til Eurovision bliver over tyve millioner kroner dyrere. I notatet åbner man for en eventuelt voldgiftssag, hvor Region, Kommune sagsøger DR eller omvendt for 10-12 millioner kroner.

Millionbombe under Melodi Grand Prix
Millionbombe under Melodi Grand Prix

- Det kan ende i sagsanlæge i årevis, hvor de eneste, der tjener på det er advokatfirmaer, siger gruppeformand Jacob Næsager fra de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation.

- Det er rystende, at det er blevet så meget dyrere og regningerne kommer drypvis. Overborgmesteren mangler at orientere os om alt det her - vi skal jo vide, hvad vi skal betale, siger han.

I en mail fra overborgmester Frank Jensen (S) gør en pressemedarbejder opmærksom på, at han ikke har nogen kommentarer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx