Af - 13/10-15 14:34; Opdateret: 13/10-15 15:08

DMI: Frygt ikke iskold vinter – endnuDMI: Frygt ikke iskold vinter – endnu

Det er for tidligt at sige, om den danske vinter bliver særligt hård, mener DMI. Indtil videre tyder prognoserne på en traditionel dansk vinter med alt, hvad det indebærer; regn, blæst og slud.

I det sydlige Polen kæmper de lige nu med et voldsomt snevejr. /Ritzau Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Skiftet i det danske efterårsvejr har inden for den seneste uge været til at føle på. Enkeltcifrede varmegrader og bidende vinde fra vest har erstattet milde efterårsgrader, som vi længe nød godt af.

I Polen ser det dog endnu 'værre' ud. Hér er vinteren allerede indtruffet, og billeder - som kan ses i videoen herover - af sneryddende polakker går lige nu Europa rundt.

Astrolog: Det gør blodmånen ved dig
Astrolog: Det gør blodmånen ved dig

Skal man tro den amerikanske online vejrtjeneste Accuweather ligner den forestående danske vinter tilstandene i Polen. Vejrtjenesten spår, at især den sidste del af vinteren vil blive ekstra hård i Danmark.

En 'faretruende' profeti man ikke er helt enig i hos DMI:

- I de data vi har, er der ikke noget, der tyder på, at det bliver koldere end normalt, siger vagthavende meteorolog ved DMI Frank Nielsen, som over for metroxpress understreger, at prognoser, der kigger 3-6 måneder ud i fremtiden ofte er forbundet med stor usikkerhed.

- Jeg ville i hvert fald ikke selv tage det særlig højtideligt, lyder det.

Ifølge Frank Nielsen bliver hårheden af den danske vinter styret af, hvordan de overordnede tryksystemer over Europa lægger sig.

Her kan du se sjældent fænomen søndag: Ellers vent 18 år
Her kan du se sjældent fænomen søndag: Ellers vent 18 år

- På de prognoser jeg kigger på, er der nogle lavtryksbaner over det vestlige Rusland og et højtryk over Sydeuropa, og det ligner det klassiske billede af en dansk vinter, siger han og fortsætter:

- Hvis vinteren skal blive ekstra hård (som Accuweather forudsiger det, red.) i Danmark, skal vi have noget af den tørre, kolde luft fra tryksystemerne over det centrale Rusland. Men det er der ikke noget, der tyder på, at vi får. I hvert fald ikke som det ser ud lige nu, fastslår Frank Nielsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx