Af Ritzau - 14/11-16 12:49; Opdateret: 14/11-16 14:12

Flere avisbude overfaldet med slag og spark i GladsaxeFlere avisbude overfaldet med slag og spark i Gladsaxe

To mænd er fængslet for et overfald på et avisbud i september. Flere lignende overfald har fundet sted.

storybild

Flere gange i løbet af de seneste måneder er der sket overfald på tilfældige avisbude i Gladsaxe Kommune. Ifølge Københavns Vestegns Politi er to personer anholdt for et af overfaldene, som fandt sted i september. (Billede: Free/Colourbox)

Københavns Vestegns Politi har anholdt og fremstillet to unge mænd på 18 og 19 år for et overfald på et avisbud i Høje Gladsaxe 3. september.

- Avisbuddet blev væltet, sparket og slået, da han kom ud fra en opgang, siger politikommissær Ulrik Hove.

Den ene formodede gerningsmand blev 11. oktober i Retten i Glostrup varetægtsfængslet, mens den anden blev fængslet 9. november. Af hensyn til efterforskningen fortæller politiet først om sagen nu.

Ifølge politiet har der de seneste måneder været flere natlige overfald mod avisbude i Gladsaxe Kommune.

- Nogle gange er gerningsmændene kommet kørende i bil og har stoppet avisbuddene, og andre gange bliver avisbuddene mødt af gerningsmændene, når de kommer alene ud fra en opgang, siger Ulrik Hove.

Ofte forsøger gerningsmændene at frarøve avisbuddene deres knallert.

- Det er ofte knallerten, de går efter. Men andre gange er det ren chikane. Det er tilfældige avisbude, der bliver ramt af det her. De er nemme ofre, når de går alene rundt på gader og stræder, siger politikommissæren.

Ifølge Omdelerklubben, som hører under 3F i København, har to avisbude så sent som natten til mandag fået stjålet deres knallerter i området omkring Lyngby og Gladsaxe. Nordsjællands Politi bekræfter tyveriet.

- Det er ikke et sjovt sted at være avisbud for tiden. Der er en stor utryghed blandt omdelerne. Én af dem, der fik stjålet sin knallert i nat, er blevet overfaldet to gange før, siger Lars Kerrn, formand for Omdelerklubben.

Ifølge Ulrik Hove er antallet af overfald faldet de seneste par uger. Men Københavns Vestegns Politi formoder, at der stadigvæk er gerningsmænd på fri fod.

- Vi ved ikke nøjagtigt, hvor mange vi leder efter. Men vi tror, at der er flere, end de to vi har fængslet allerede, lyder det.

Han fortæller, at der er sat en række initiativer i gang for at få opklaret sagerne, som har høj prioritet hos Københavns Vestegns Politi. Politiet hører gerne fra personer, der har oplysninger i sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx