Af - 23/04-14 22:22; Opdateret: 23/04-14 22:48

Johannes partifæller vil overdøve ThorningJohannes partifæller vil overdøve Thorning

Mange medlemmer af Enhedslisten har på Facebook indikeret, at de vil deltage i støjende protest mod regeringen 1. maj. Partiet tager dog afstand.

storybild

Foto fra Facebook-gruppebn 'Her er oprøret', der støtter op om den larmende protest mod regeringen 1. maj.

Med hujen og fløjtepift vil en gruppe utilfredse borgere overdøve statsminister Helle Thorning-Schmidts tale på Arbejdernes Internationale Kampdag den 1. maj. Det skrev mx.dk allerede i sidste uge, og det har de seneste dage skabt stor debat på sociale medier.

En stor del af de mennesker, der på Facebook har indikeret, at de vil deltage i protesten, er medlemmer af Enhedslisten, viser en hurtig gennemgang. En af dem er Jeanne Toxværd, der er medlem af partiets magtfulde hovedbestyrelse og sidder i byrådet i Gentofte Kommune.

Thulesen Dahl ærgrer sig over 1. maj-aflysning
Thulesen Dahl ærgrer sig over 1. maj-aflysning


- Jeg har meldt mig til, fordi jeg frostår de mennesker, der er frustrerede over regeringens fattigdomsskabende og socialt skævvridende reformer og skal derfor stå i et telt der har fokus på at afskaffe fattigdom, siger hun til mx.dk.

- Men jeg synes, at det er dobbelt, for jeg ved ikke, hvor glad jeg er for, at man overdøver en politiker, der taler. Jeg går ind for ytringsfrihed til alle mennesker, tilføjer Jeanne Toxværd.

Holger K: Sabotage mod Thornings tale er halvhjernet
Holger K: Sabotage mod Thornings tale er halvhjernet


Enhedslisten har da også taget afstand fra aktionen, der skal overdøve Thorning, i en pressemeddelelse, hvor partiet kaldte den for 'helt uacceptabel', og på Facebook slår folketingsmedlem Per Clausen fast, at partiet ikke bakker op om at overdøve statsministeren:


Men Jeanne Toxværd har stor forståelse for, at de grupper, der er ramt af regeringens reformer, protesterer på arbejdernes internationale kampdag, fortæller hun:

- Danmark skal ikke være et land, hvor folk er fattige og ikke har til dagen og vejen.

Husk høreværn Helle - lydinferno venter 1. maj
Husk høreværn Helle - lydinferno venter 1. maj


Den kontroversielle happening er af mange blevet kritiseret for at være udemokratisk, blandt andet af et socialdemokratisk folketingsmedlem:


Det fik i dag arrangørerne til at udsende en pressemeddelelse, hvor de forsvarer sig:

- Vores aktion er meget demokratisk. Det er regeringen der er udemokratisk når den bryder sine løfter og ignorerer befolkningens protester, udtaler Lise Nielsen fra initiativet bag aktionen.

Venstreorienterede til Enhedslisten: Fuck jer, vi kaster op på jer!
Venstreorienterede til Enhedslisten: Fuck jer, vi kaster op på jer!


- Helle Thorning kan altid ringe til medierne og tale til befolkningen i den bedste sendetid, den fordel har vi ikke. Når vi gang på gang prøver at råbe politikerne op, bliver vi ignoreret, tilføjer hun.

På arrangementets Facebook-side er mange dog uenige i den logik.

' Hvis i skal være barnlige og udemokratiske kan I da finde et forum der ikke ødelægger det for alle andre! Det kan I ikke være bekendt!,' skriver en.

LA raser over gratis praktikanter hos S – søgte selv en på fuldtid
LA raser over gratis praktikanter hos S – søgte selv en på fuldtid


'Alle I, som står klar med fløjter og båthorn glemmer at vi er mange flere, som ØNSKER at høre Helle Thorning-Schmidt. Hvorfor vil I ikke respektere vores soleklare ret, til at høre de talere, som arrangørerne har indbudt?,' skriver en anden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fransk bager får bøde for at arbejde...
bt.dk
Flere kvinder føler sig krænket af...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx