Af - 20/09-16 21:51

Minister: Der vil forsat være lettilgængelig rådgivning om kemiMinister: Der vil forsat være lettilgængelig rådgivning om kemi

Forskere advarer og kritiserer minister Esben Lunde Larsen for ikke at ville forlænge bevillingen til Forbrugerrådet Tænk Kemi. Ministeren afviser kritikken.

storybild

Arkivfoto: RB plus. Regeringens landbrugspakke i nye problemerFørst satte statsministeren regeringens liv på spil for landbrugspakken, så røg fødevareministeren, og nu begynder EU at grave i de miljømæssige konsekvenser. Arkivfoto: RB PLUS EU svinger pisken over landbrugspakken- - Se RB 10/5 2016 09.05- - ARKIVFOTO 2016 af Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen- - Se RB 10/5 2016 07.58. Regeringen skulle have ventet med at indføre en landbrugspakke, indtil man var sikker på, at det kunne lade sig gøre også i forhold til EU-reglerne. I stedet har Folketinget vedtaget en lov, som kan blive rigtigt dyrt for både naturen, landmændene og skatteborgerne. Det siger Ella Maria Bisschop-Larsen , præsident for Danmarks Naturfredningsforening. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2016) (Billede: Claus Bech)

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) afviser kritikken fra landets førende forskere og Forbrugerrådet Tænk. Han skriver i en mail til metroxpress, at Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsen vil varetage opgaven.

- Der vil derfor stadig være lettilgængelig rådgivning om kemi. Eneste forskel er, at det er en anden afsender, skriver han.

Men det er Anja Phipil, formand for Forbrugerrådet Tænk, helt uenig i

- Miljøstyrelsen kan ikke rådgive forbrugerne uafhængigt af politikerne og navngive de produkter, der indeholder uønsket kemi, som vi gør. Samtidig er styrelsen bundet af den utilstrækkelige lovgivning, der ikke tager højde for, at lovlige kemikalier kan være sundhedsskadelige i kombination med andre lovlige kemikalier, den såkaldte cocktaileffekt.

Metroxpress har spurgt ministeren om, hvilke faglige begrundelser han har for ikke at ville forlænge bevillingen til Forbrugerrådet Tænk Kemi (FTK), når FTK evalueres positivt af både hans egne embedsmænd og af evaluator. Til det svarer han:

- I det stramme finansbudget er der ikke fundet plads til en fornyelse af bevillingen til Forbrugerrådet Tænk Kemi. Der har hele tiden været tale om en midlertidig bevilling, og jeg er glad for, at der er skabt et solidt fundament at bygge videre på.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx