08/12-15 17:17

Afdøde Dan Uzan er kåret til Årets DanskerAfdøde Dan Uzan er kåret til Årets Dansker

Dan Uzan, som døde under skudattentatet i i København i februar, vinder titlen som Årets Dansker.

storybild

Sergeot Uzan (i midten) står foran billedet af sin søn, Dan Uzan, og den medalje han har modtaget: Médaille du Courage, da den franske ambassadør Francois Zimeray mandag ved en højtidelighed på ambassaden posthumt overrakte den franske kunst- og litteraturorden, Arts et Lettres samt æresmedaljen Medaille de Courage til hhv. filminstruktøren Finn Nørgaard og vagtmanden Dan Uzan, der blev dræbt i forbindelse med terrorangrebet på Krudttønden og Synagogen i København i februar i år. Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Vinder af Berlingskes pris Årets Dansker 2015 er Dan Uzan, som blev dræbt under skudattentatet i København 15. februar. Det skriver Berlingske.

Dan Uzan stod vagt foran synagogen i Krystalgade i indre København, da han blev skudt og dræbt af gerningsmanden bag attentatet.

Motivationen for at give Dan Uzan prisen er, at han blev dræbt, mens han beskyttede andre, og han betalte dermed den største pris for at redde andre mennesker.

Det er Berlingskes læsere og et dommerpanel bestående af syv dommere, som har afgjort, hvem der skulle modtage prisen.

Læserne har indstillet kandidater inden for blandt andet erhvervslivet, forskning, sport og kultur, som, de mener, har gjort sig fortjent til prisen. De ti kandidater, som har fået flest stemmer af læserne, er blevet nomineret.

Læserne og dommerkomitéen har derefter stemt på de ti nominerede.

Det er andet år i træk, at Berlingske uddeler prisen til en dansker, som har "sat sig ambitiøse mål og nået dem".

I 2014 gik prisen til russiskfødte Selina Juul for hendes kampagne "Stop Spild Af Mad", som sætter fokus, at danskerne lærer at bruge madvarerne i køleskabet for at undgå madspild i danske hjem.

LÆS OGSÅ: Frankrigs ambassadør hædrer danske terrorofres indsats

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Uhyggeligt gidseldrama i Frankrig: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx