Af - 16/01-15 13:35; Opdateret: 16/01-15 14:34

TV: Pia K: Glem Thulesen Dahl som statsministerTV: Pia K: Glem Thulesen Dahl som statsminister

Pia Kjærsgaard mener ikke, at tiden er til, at Kristian Thulesen Dahl skal være statsminister. En opsigtvækkende ydmygelse, mener Henrik Qvortrup, politisk kommentator hos metroxpress.

Danmarks mest populære partiformand lige nu, Kristian Thulesen Dahl (DF), skal ikke være statsminister. Så klar er udmeldingen fra hans mentor og læremesterinde gennem mere end 20 år, Pia Kjærsgaard (DF).

DK4 ansætter Henrik Qvortrup til nyt valgprogram
DK4 ansætter Henrik Qvortrup til nyt valgprogram

”Det er ikke tiden til det. Jeg er helt overbevist om, at hvis vi lagde ud med, at Thulesen Dahl skulle være statsminister, så ville alle pile pege på os. Det ville slet ikke du på nuværende tidspunkt, Jeg afviser det ikke, siger den tidligere formand i tv-programmet Qvortrups Valg, der bliver sendt på søndag på DK4.

En udmelding som ikke kan tolkes anderledes end en opsigtsvækkende ydmygelse af den succesrige Thulesen Dahl, vurderer Henrik Qvortrup, politisk kommentator på metroxpress.

Qvortrup om Thorning-kampagne: Hvor dumme tror I, at vi er?
Qvortrup om Thorning-kampagne: Hvor dumme tror I, at vi er?

”Hun forsøger at smide den her kolde spand vand over Thulesen Dahl på den mest skånsomme måde. Men at DF's stifter er nødt til at sige det her, som jo kan være nok så sandt, er en ydmygelse. Og hvordan du end vender og drejer det, er det en falliterklæring, siger Henrik Qvortrup og tilføjer:

”Hvis de stod til tre procent, kunne man forstå det, men hun taler altså om lederen af Folketingets største parti lige nu. At han ikke kan løfte statsministerposten er tankevækkende og bemærkelsesværdigt. Hvorfor ikke bare sige, at DF er største og bedst og at han skal være statsminister. Hvis stifteren af partiet ikke skal sige det, hvem skal så?”

Qvortrup: I dag starter Thorning krigen mod DF
Qvortrup: I dag starter Thorning krigen mod DF

Ifølge Henrik Qvortrup handler det om den debat, som blev startet af daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) ved åbningsdebatten i Folketinget den 7. oktober 1999.

”Mange DF-vælgere har nok svært ved at forstå udmeldingen fra Pia Kjærsgaard. Det er jo det største parti, som efterhånden er blevet som alle andre partier. Men jeg tror, at det er et udtryk for, at det kan godt være, at DF selv mener, at de er blevet stuerene, men helt overstået er stuerenhedsdsikussionen altså ikke. Jeg tror heller ikke, at vælgerne er klar til det. DF ville simpelthen blive vejet på en helt anden vægt, hvis de var statsministerkandidat,” siger han.

Men selvom Pia Kjærsgaards udmelding ikke kan tolkes som andet end en ydmygelse af den 45-årige partiformand, så får det ikke betydninger for forholdet de to imellem, vurderer Henrik Qvortrup:

TV: Claus Hjort vil begrænse ytringsfriheden
TV: Claus Hjort vil begrænse ytringsfriheden

”Nej, for jeg tror, at han er enig. Forstået på den måde, at hun kan ikke sige andet. Lad os lege med tanken om, at hun sagde det modsatte. At han skal være statsminister. Så ville valgkampen med et blive helt anderledes. Så den vej rundt er det fornuftigt nok. Men min pointe er bare, at det siger noget om, at DF ikke er som alle andre. Kunne du forestille dig Claus Hjort sige, at Løkke ikke er statsministerkandidat? Nej. Den vej rundt er partierne forskellige, og det falder altså tilbage til stuerenhedsdiskussionen,” siger han.

Qvortrups Valg bliver sendt første gang søndag klokken 11:00 på DK4.​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx