Af - 31/01-17 21:00

Pauline elsker at vinterbade: - Det er et mentalt frirumPauline elsker at vinterbade: - Det er et mentalt frirum

Flere og flere melder sig ind i vinterbadeklubber landet over. En af dem er den 24-årige Pauline Ravn, der bruger vinterbadning som et mentalt frirum i hverdagen.

Mød 24-årige Pauline i videoen. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

- Når det er første gang i vandet i dag, så er det hurtigt ned i vandet, og så hurtigt op igen og ind i saunaen. Og så tager jeg nok lige et par ture mere bagefter, siger Pauline Ravn, mens hun tager håndklædet af sig og går hen mod vandkanten.

24-årige Pauline Ravn, der til dagligt studerer på Copenhagen Business School, er en af de mange unge, der glædeligt hopper i havet i de kolde vintermåneder.

- Vi ser en tendens til, at man har lyst til at blive vinterbader i alle aldersgrupper. Men det er især unge, der melder sig ind, siger Dorrit Schoer Erlandsson, bestyrelsesmedlem i vinterbadeforeningen "Det Kolde Gys" på Amager, der fortæller, at ud af foreningens 4500 medlemmer er to tredjedele unge.

Mange steder i landet ser man samme tendens. Nye tal fra Vinterbadeforeninger i Danmark viser, at i 2009 var der 10.823 registrerede vinterbadere. I 2016 er antallet af folk, der hoppede i det kolde vand, steget til 31.677 fordelt på 98 foreninger.

- Det bliver lettere at være vinterbader i dag, fordi der er kommet mange flere vinterbadeklubber med huse og saunaer, hvor man kan hygge sig. Så det er blevet noget helt andet, end det var for ti år siden, siger Sven Hedegaard, formand for Rådet for Større Badesikkerhed.

Det er et mentalt frirum
Tilbage på Amager er Pauline Ravn ved at tage de sidste skridt ned ad stigen og lade sig glide ud i vandet. Både luften og vandet viser to grader på termometeret, men det er ikke noget, der skræmmer hende. Hun har været fast vinterbader siden august 2015, og hun bader gerne en til tre gange om ugen:

- Det er skønt at vinterbade, for jeg kan kan mærke blodet løbe rundt, og at jeg er i live. Det er fedt, at komme herned og ligge hovedet og se udover Øresund, siger Pauline, der forklarer, at hun bruger vinterbadning som et mentalt frirum i en stresset hverdag.

Mød Pauline i videoen øverst.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Real Madrid til stjernemålmand: Vent...
bt.dk
Mand skudt i København
bt.dk
Prisvindende magasin hylder dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx