Af Ritzau - 05/05-17 14:51; Opdateret: 05/05-17 19:21

Støjberg: De Radikale har manipuleret danskerdebatStøjberg: De Radikale har manipuleret danskerdebat

Venstrefløjen anført af De Radikale har fordrejet, hvad et flertal mente i dansker-debat, siger Støjberg.

storybild

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er hård i sin kritik af De Radikales optræden i debatten om at være dansk. Uværdigt og "dybt manipulerende", lyder beskrivelsen fra Støjberg. Hun mener, at De Radikale bevidst har forsøgt at tillægge VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti holdninger, man ikke har. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

- Det har været en dybt manipulerende debat anført af De Radikale, som jeg ikke synes, hører nogen steder hjemme.

Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

I en usædvanlig direkte tone anklager hun fredag i folketingssalen De Radikale og "venstrefløjen" - forstået som Enhedslisten, Alternativet og SF - for at "manipulere" i danskerdebatten.

- Jeg undrer mig over den iver, som venstrefløjen har haft med at tillægge os motiver og intentioner, som vi aldrig nogensinde har haft.

- Jeg kan lige så godt sige det direkte: Jeg synes, det er usmageligt, siger Inger Støjberg.

Hun mener, at De Radikale samt Enhedslisten, Alternativet og SF bevidst har valgt at misforstå den vedtagelse, som et flertal med regeringen og Dansk Folkeparti stillede sig bag. Det skulle være sket for at skabe en falsk debat.

- Der er ikke én eneste i Folketinget, der er i tvivl om, hvad der står i den vedtagelse, siger Inger Støjberg og tilføjer:

- Det er en debat, der har pågået i nogle måneder. Jeg tror, den topper i negativ forstand, da De Radikale vælger at dele en video med grædende børn, simpelthen for at skyde os nogle motiver i skoene, som vi overhovedet ikke har, siger Inger Støjberg.

I videoen bliver fire forskellige børn med anden etnisk baggrund end dansk spurgt, hvor de kommer fra. Børnene er uforberedte på, at intervieweren pludselig siger, at de ikke er danske. Det får et af børnene til at græde.

- Jeg synes ikke, det er værdigt, når De Radikale vælger at foretage sådanne handlinger, som de ved er imod alt, hvad der har med virkelighedens verden at gøre, siger Inger Støjberg.

Hun henviser dermed til, at regeringspartierne og Dansk Folkeparti aldrig har sagt, at børnene ikke er danske.

Sofie Carsten Nielsen, Radikale Venstres udlændingeordfører, afviser, at partiet har manipuleret.

- I dag fik vi Støjbergs regering til at opgive sine splittende formuleringer om, hvornår man er dansker, siger hun i en skriftelig kommentar.

- Det var en voldsom debat. Men resultatet er godt. Nu anerkender et stort flertal i Folketinget, at man selvfølgelig kan være dansk - uanset hvilken baggrund man har. Tak for det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Farvel og tak: 24.000 danskere...
bt.dk
NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Sigtet for at true mindreårige piger...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx