Af - 06/03-14 06:00; Opdateret: 06/03-14 08:00

Minister: Farlige læger skal sættes i gabestokMinister: Farlige læger skal sættes i gabestok

Det skal være nemmere for patienter, der skal vælge tandlæge eller gynækolog at se, om lægen tidligere har fået kritik for at fejlbehandle sine patienter.

storybild

(Billede: Polfoto/ESKESTAD MIK)

Det skal være nemmere for patienter, der skal vælge tandlæge eller gynækolog at se, om lægen tidligere har fået kritik for at fejlbehandle sine patienter.

I dag findes der både en tilsynsliste hos Sundhedsstyrelsen og hos Patientombuddet. På den ene liste står folk, der har fået kritik af embedslæger. På den anden står ansatte, der i klagesager har fået kritik for behandling mindst tre gange på fem år.

98.000 danskere fejlbehandles hvert år
98.000 danskere fejlbehandles hvert år

Der kan stå vidt forskellige personer på listerne. Og det er ikke brugervenligt nok, mener sundhedsministeren.

»Borgerne skal selvfølgelig have adgang til information om læger eller andre sundhedspersoner, der har fået kritik. For det er vigtigt, at der er åbenhed, så borgerne kan være trygge ved den behandling, de får i sundhedsvæsenet,« siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S), der fortæller, at Sundhedsstyrelsen og Patientombuddet er ved at finde en løsning, til metroxpress.

På Sundhedsstyrelsens liste står 42 personer. Heriblandt plastikkirurg Jesper Nygart og to social- og sundhedsassistenter, der har slået en patient ihjel ved at sprøjte en knust pille ind i blodet.
Sundhedsstyrelsen kan ikke forklare, hvorfor der er to lister:

»Jeg kan godt forstå, hvis borgerne er forvirrede over, at der er to lister. Men det er, hvad politikerne har bestemt,« siger tilsynschef Anne Mette Dons til metroxpress.

Direktør for Danske Patienter, Morten Freil, mener, at der skal være en samlet liste.

»Så borgerne let kan gennemskue, hvilke personer i sundhedsvæsenet som man skal tage sig i agt for,« siger han til metroxpress.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx