Af - 20/04-14 16:33

Pas på med silikone i ballerne: Så galt kan det gåPas på med silikone i ballerne: Så galt kan det gå

Selv om du gerne vil have struttende baller, så tænk dig om, for det er en farlig mode at få sprøjtet silikone i bagdelen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Det er med tårer i øjnene, at Denny genkalder sig, hvordan hun en morgen vågnede op med en klump på størrelse med en mindre fodbold bag på sin ryg.

Denny kunne hverken gå eller bøje sig for de intense smerter, der kom fra hendes ene silikoneballe, som havde flyttet sig og nu trykkede rygradens nerver, fortæller hun til BBC.

Indsprøjtninger med silikone i ballerne er en verdensomspændende trend, som er blevet populær hos kvinder, der gerne vil leve op til Hollywood’s billeder af, hvad der er smukt ifølge BBC, som skriver, at det især er de flydende indsprøjtninger, der går helt galt.

Døm selv: Har brugt formue på at ligne Pamela Anderson
Døm selv: Har brugt formue på at ligne Pamela Anderson

Men fordelen ved de flydende imodsætning til implantater er, at sprøjterne er meget billigere end operation, og at hele proceduren kun tager 20 minutter.

- Men risikoen er ufattelig stor for silikonen kan smelte og vandre til andre dele af kroppen, lyder advarslerne fra plastikkirurg, Daniel Slobodianik, der fortsætter sine advarsler:

- Indsprøjtningerne kan også forstyrre immunforsvaret, som reagerer mod det fremmede materiale, de kan give allergier, kronisk træthed og ledsmerter, når silikonen opløses og vandrer rundt i kroppen.

Træt af rynker? Dette 'mundstykke' kan hjælpe
Træt af rynker? Dette 'mundstykke' kan hjælpe

Denny, som siger, at hun aldrig ville have fået indsprøjtningerne, hvis hun havde kendt risikoen, forklarer om sit motiv til at gøre det:

- Der var et helt boom i det. På kontoret havde alle kvinderne sådanne nogle flotte bagdele. Jeg traf den endelige beslutning om at gøre det, da en dommer jeg arbejder med kom og så enormt godt ud. Hendes hale lignede to balloner, de var så flotte.

Ifølge BBC er de flydende silikonebagdele især et problem i Venezuela, som har vundet Miss Universe konkurrencen syv gange gennem de seneste år.

Gemte to kilo kokain under kunstig gravid mave
Gemte to kilo kokain under kunstig gravid mave

- Det sociale pres for at gøre det er enormt her i Venezuela - større end i andre lande. Vi venezuelanske kvinder vil gøre hvad som helst, der kan styrke vores selvtillid, siger Carolina Vazquez Hernandez, specialist i kvinders forhold.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Vil gå hele vejen i MMA: Jeg kan slå...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx