Af Webstud/AS - 07/10-17 17:23; Opdateret: 08/10-17 15:08

20-årige Frederik fixer SRP-opgaver for gymnasieelever: Så meget tjener han på det20-årige Frederik fixer SRP-opgaver for gymnasieelever: Så meget tjener han på det

Fagligt stærke studerende tjener penge på at skrive opgaver for elever, hvis forældre betaler tusindvis af kroner for at sikre deres børn en god karakter. En ung mand på 20 år har startet et firma, der skaber røre i hjemmet, på skolen og i Folketinget.

storybild

Den 20-årige stifter af FixMinOpgave, Frederik Drews. (Billede: Scanpix/Per Gudmann)

20-årige Frederik Drews er stifter af FixMinOpgave, der skriver opgaver for gymnasieelever mod betaling. Det koster knap 7.000 kroner for en SRP-opgave til topkarakteren 12, og to måneder inden, opgaven skal skrives, har Frederik allerede fået over 100 ordrer.

LÆS OGSÅ: Lærere tilbyder at hjælpe elever med at snyde

Det er den ambitiøse, som vil sikre sig en god karakter, eller den dovne, som ikke gider skrive. Ellers er det elevens forældre, der betaler for opgaven.

»Vi lancerede for en måned siden vores SRP-tilbud på 6950 kroner for et 12-tal. Der er allerede tikket 119 reservationer ind«, fortæller Frederik Drews, stifter og chef i firmaet, der har været medvirkende til, at undervisningsminister Merete Riisager har lukket for netadgang ved eksaminer.

LÆS OGSÅ: Gymnasieelever om salg af opgaver: Gør firmaerne ulovlige

FixMinOpgave tager 30 procent og giver 70 procent af beløbet til skribenten. De 119 reserverede opgaver vil altså give knap en kvart million i kassen til den 20-årige.

Spørgsmål: Hvorfor tjener du ikke penge på noget, der ikke er snyd?

Svar: 'Jeg udnytter en eksisterende efterspørgsel. Der er et forretningsgrundlag, fordi der er et behov. Er vi bad guys for at opfylde behovet, eller er det politikerne, når det er dem, som har skabt det i første omgang?'

LÆS OGSÅ: Rektorer efterlyser hård straf når elever køber opgaver

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet svært kvæstet af skud på...
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
'Diva'-Rikke afslører: Det skete der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx