Af - 14/05-15 09:05

Undgå trafikkaos - sådan kommer du lettest frem i Kristi himmelfartsferienUndgå trafikkaos - sådan kommer du lettest frem i Kristi himmelfartsferien

Første dag i Kristi himmelfartsferien er en stor rejsedag, så forvent trængte veje og kødannelser.

Bildstrecke im Grossformat »

Mange har ferie i dagene omkring Kristi himmelfartsdag. Det får danskerne til at valfarte på tværs af landet til sommerhuse, familiebesøg eller konfirmation.
Især miniferiens første dag kan der være pres på.

På Kristi himmelfartsdag er tidsrummet 9-14 spidsbelastet - især på de store motorveje som Køge Bugt Motorvejen i retning mod Køge, på Fynske Motorvej i retning mod Jylland og på Østjyske Motorvej omkring Aarhus og byerne i trekantområdet, oplyser vejdirektoratet.
Derfor er det en fordel at køre efter kl. 14 - hvis du vil undgå trafikkaos.

Hjemrejsetrafikken falder på feriens sidste dag - altså søndag. Den vil hovedsagelig gå fra Vest- mod Østdanmark. Normalt fordeler hjemrejsetrafikken sig pænt over dagen, men især mellem kl. 14 og 20 vil der være risiko for meget tæt trafik.

Hjemrejsetidspunktet er erfaringsmæssigt afhængigt af vejret, så jo bedre vejr, jo senere på dagen bevæger folk sig ud i trafikken.

Større vejarbejder

På Køge Bugt Motorvejen er et større vejarbejde i gang. Det påvirker primært trafikken mellem Solrød og Køge Vest, hvor der er tre smallere kørespor og en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i begge retninger.
Arbejdet betyder også, at der på en kort strækning på Vestmotorvejen kun er ét farbart spor i retning mod København.

Efter dødsfald: Honda kalder 4,8 millioner biler tilbage
Efter dødsfald: Honda kalder 4,8 millioner biler tilbage

Også flere vejarbejder på Fynske Motorvej kan give længere rejsetid hen over Fyn i miniferiernes mest trafiktunge tidsrum. Ved Odense bygges nyt rampeanlæg, som betyder en hastighedssænkning til 80 km/t. Og på Vestfyn mellem Middelfart og Nørre Aaby bliver den sidste asfalt lagt på de tre nye spor i retning mod Sjælland, Vær forberedt på, at dette vejarbejde kan påvirke trafikken i begge retninger.

Forvent forsinkelser, hvis du rejser med tog

Banedanmark er i gang med et stort sporarbejde, hvilket også i Kristi himmelfartsferien betyder ændrede køreplaner, længere rejsetid og 'togbusser' mange steder i landet.

Du kan se DSBs ændringer her.

Tog kører galt i amerikansk storby: Fem er dræbt
Tog kører galt i amerikansk storby: Fem er dræbt

Skat må gerne tage 15 procent for bilsalg til udlandet
Skat må gerne tage 15 procent for bilsalg til udlandet

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki ude efter tre timer langt...
bt.dk
Piotr om fremtiden: 'Måske skulle...
bt.dk
Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx