Af Ritzau - 18/11-16 14:25; Opdateret: 18/11-16 16:54

Boligejere og lejere får fastfrosset grundskyld i 2017Boligejere og lejere får fastfrosset grundskyld i 2017

Partierne i blå blok er enige om at fastfryse grundskylden for ejere og lejere.

storybild

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen har kæmpet for at få fastfrosset grundskylden. Nu udvidedes ordningen til også at omfatte lejere, siger DF-formand, Kristian Thulesen Dahl. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Tryghed er et af de mest brugte ord i dansk politik. Og det blev også taget frem, da partierne i blå blok fredag blev enige om at fastfryse grundskylden næste år.

Det skete i aftalen om finansloven, hvor både boligejere, lejere og erhvervsejendomme slipper for stigninger i grundskylden i 2017.

- Danske boligejere ved nu, at der i 2017 ikke vil komme stigninger i grundskylden.

- Det er særligt vigtigt, når vi skal til at diskutere ejendomsvurderinger og boligskat, siger Søren Pape Poulsen.

Han knytter dermed behovet for "tryghed" op på, at nogle boligejerne er bekymrede for, hvordan deres boligskat bliver, når det kommende aftale om ejendomsvurderinger er på plads.

Der har siden 2003 været en grænse for, hvor meget grundskylden kan stige. I 2017 vil det maksimalt være 5,5 procent. Det er den mulige stigning, som nu er aflyst.

Det har været et særligt stort ønske fra De Konservative, som også i sidste års finanslovsaftale var med til at få gennemført en fastfrysning.

Den fastfrysning forlænges nu til 2017 og udvidedes med erhvervsejendomme i 2017.

Samlet set betyder det, at boligejere kommer til at betale det samme i grundskyld i 2017 i kroner og øre, som de gjorde i 2015 og 2016.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl lægger særlig vægt på, at lejere nu også bliver omfattet af fastfrysningen.

- Til næste år oplever man ikke stigninger i grundskylden hverken som ejer eller lejer, mens politikerne forhandler om et nyt boligbeskatningssystem. Det synes jeg er fint, at vi har med i finansloven, siger Kristian Thulesen Dahl.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
LIGE NU: Politiet massivt til stede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx