Af - 17/03-15 08:07; Opdateret: 17/03-15 09:18

Nyd foråret lidt endnu: Der er sne og frost på vejNyd foråret lidt endnu: Der er sne og frost på vej

De kommende dage byder på meget sol, mens weekenden bliver kold og med mulighed for slud og tøsne.

storybild

Skynd dig at nyde forårsvejret. (Billede: Polfoto)

Hvis man har planer om at nyde den dejlige forårssol med en gåtur eller caféøl, så er det ved at være sidste chance, inden der er dårligere vejr i sigte.

Sådan lyder DMI's prognoser overfor metroxpress.

- Vi har rimelig pænt vejr de kommende dage, hvor det er forårsagtigt. Men det skifter i weekenden, hvor forårsvejret bliver afbrudt af mere vinterligt vejr, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog hos DMI, og uddyber:

- I dag (tirsdag, red.) vil himlen være lidt sløret med høje, tynde skyer, hvor solen vil kigge lidt igennem. Når solen har skinnet i et stykke tid, vil der være omkring otte til 13 grader. Derudover vil der være en forholdsvis frisk vind fra øst og sydøst.

Onsdag vil følge i det samme spor, hvor der vil være sol til langt de fleste. Ugens klart bedste dag kommer dog dagen efter.

Knastør uge med op til 15 grader på onsdag
Knastør uge med op til 15 grader på onsdag

- De gode takter kører videre torsdag. Her vil temperaturen være en enkelt grad lavere, men det vil føles varmere, fordi der ikke vil være særlig meget vind. Samtidig vil solen være mere fremme, fortæller Frank Nielsen.

Fredag, som mange har set frem til på grund af solformørkelsen, vil dog blive en skuffelse, fordi det ikke vil blive ideelt vejr for at kunne se solformørkelsen.

- Det er ikke særlig optimalt, hvis man skal se på en solformørkelse. Det ser nemlig rimelig gråvejrsagtig ud. Temperaturen bliver mellem tre til otte grader, og vinden blæser op fra vest. Derfor er det lidt en nedtursdag, lyder det fra den vagthavende meteorolog og giver samtidig udtryk for, at vinteren slår et slag med halen i weekenden:

- Det kolde vejr fortsætter ind i weekenden. Lørdag er der endda mulighed for at komme noget slud og noget tøsne. Når det er forbi, vil det blæse en kold vind fra nordøst ned over landet. Derfor kommer temperaturerne ikke højere op end to til fem grader og kan blive helt ned til fem graders frost om natten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx