Af - 01/01-15 11:57; Opdateret: 01/01-15 12:25

Piver HUN mere over tømmermændene end du? Her er forklaringenPiver HUN mere over tømmermændene end du? Her er forklaringen

Hvis du og din kæreste har drukket lige meget i løbet af nytårsnatten, men hun jamrer sig meget mere, så er det ikke fordi, hun er mere pivet.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Kvinder oplever nemlig flere tømmermænd end mænd gør, viser en stor dansk undersøgelse, KRAM-undersøgelse.

Tømmermændene, der dækker over fornemmelser som træthed, tørst, hovedpine, kvalme og hjertebanken, opleves på alle parametre værst af kvinderne ifølge undersøgelsen, som fastslår, at oplever at i alt 12,6% af alle kvinder i undersøgelsen 'næsten altid' eller 'altid' har tømmermænd efter en festlig aften i selskab med mere end fem genstande. Det gælder kun 6,1% af mændene.

10 gode råd: Sådan fikser du tømmermændene
10 gode råd: Sådan fikser du tømmermændene

- Men selv om alkoholen rammer kvinderne dobbelt så hårdt, er det kun hver sjette kvinde, som får lyst at nedsætte sit alkolforbrug af den grund, fremgår det også af undersøgelsen, som kortlægger danskernes sundhed ved at spørge til danskernes vaner og undersøge vores helbred.

TV: Unge på bytur ønsker sig fred i verden - og ingen tømmermænd
TV: Unge på bytur ønsker sig fred i verden - og ingen tømmermænd

Undersøgelsen viser desuden, at tømmermænd rammer, uanset om man er vant til at drikke, eller kun gør det sjældent.

Paradise-vindere afslører: Sådan slipper du for tømmermændene
Paradise-vindere afslører: Sådan slipper du for tømmermændene

Men til gengæld ser det ifølge rapporten ud til at være en rigtig god idé at sørge for at spise mad, mens man drikker. I gruppen af kvinder, som drak uden at spise noget, oplevede nemlig 18% at vågne op med mindst fire symptomer på tømmermænd. I gruppen af kvinder, som drak hele deres aften-ration mens de spiste, oplevede kun halvdelen - altså 9% - tømmermænd dagen derpå.

Ældgammel opskrift afslører den ultimative kur mod tømmermænd
Ældgammel opskrift afslører den ultimative kur mod tømmermænd

Mænd oplevede en tilsvarende effekt: 11% fortalte om tømmermænd efter en aften uden mad, mens blot 4% havde fysiske kvaler efter at have drukket, mens de spiste.

»Det ses, at jo større andel af det totale alkoholforbrug, der indtages med mad, jo mindre er andelen, der har mange tømmermændssymptomer blandt både mænd og kvinder,« lyder det i rapporten, som er lavet af Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet blandt danskere i 13 udvalgte kommuner i 2009.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx