Af - 17/10-14 12:00; Opdateret: 17/10-14 14:22

Troels fik støtte til tandpleje: Nu bliver hans kone smidt udTroels fik støtte til tandpleje: Nu bliver hans kone smidt ud

Troels Jeppesens kinesiske kone bliver snart smidt ud af Danmark, fordi Troels tidligere har fået støtte til sin tandlægeregning.

storybild

Troels og Meng var chokerede, da Udlændingestyrelsens afgørelse røg ind ad døren i lørdags. (Billede: Privatfoto)

Da Troels Jeppesen fra Ballerup sidste år fik offentlig støtte på 3.471 kroner for at kunne betale en tandlægeregning, regnede han ikke med, at det skulle have betydning for hans kærlighedsliv.

32-årig nægtet ferie i USA af ambassade: - Det er diskriminerende
32-årig nægtet ferie i USA af ambassade: - Det er diskriminerende

Men på tirsdag bliver Troels’ kinesiske hustru, Meng Li, smidt ud af landet, fordi hun ikke kan få opholdstilladelse. Årsagen er den enkeltydelse, Troels har modtaget, siger Udlændingestyrelsen. Om tre år kan de prøve at søge igen.

- Jeg er i chok. Det er voldsomt trist - specielt fordi jeg ikke engang kan få lov til at betale pengene tilbage. Nu er jeg brændemærket i de næste 3 år, siger Troels Jeppesen.

27-årige Troels var på dagpenge fra 2010 til 2013. Herefter fik han studieunderstøttelse i 10 måneder, inden han for et år siden fik sit nuværende job som maskinarbejder. Meng på 25 år har en bachelor i design fra Kina.

I juli blev parret gift, og Meng søgte om opholdstilladelse. Troels fik trods flere henvendelser til Udlændingestyrelsen aldrig svar på, om enkeltydelsen var et problem. Han spurgte så hos Ballerup Kommune, hvor en seniorrådgiver svarede, at ‘omkring tandbehandling, så mener jeg ikke det har indflydelse’.

Just in case

Parret har været sammen i snart to år. Nu må de ikke være sammen i Danmark.

S-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglen
S-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglen

Alligevel røg afslaget ind ad døren i lørdags: ‘Vi har lagt til grund, at din ægtefælle den 25. oktober 2013 har modtaget 3.471 kr. efter lov om aktiv socialpolitik,’ lød begrundelsen.

Dybt uretfærdigt, mener Troels Jeppesen.

- Vi har begge ren straffeattest. Hun har en god uddannelse, jeg er kommet i arbejde igen og min økonomi har det fint. Jeg har aldrig lånt penge eller skyldt nogen steder, så jeg synes, det er utroligt, siger han.

Vil anke afgørelsen
Troels Jeppesen og Meng Li har været i kontakt med foreningen Ægteskab Uden Grænser, som rådgiver par i lignende situationer. De vil hjælpe med at appellere afgørelsen.

- Kommunen kender jo åbenbart ikke reglerne. Og det er urimeligt, der skal gå så lang tid, fra Troels er kommet i arbejde, til man slår en streg over den ydelse, siger rådgiver Lars Kyhnau Hansen.

Troels selv mener ikke, at der har været nok tilgængelig information på området.

- Hvis jeg vidste, der var nogen som helst risiko for, det kunne få de konsekvenser, ville jeg under ingen omstændigheder have accepteret støtten, siger han.

DF vil lukke for familiesammenføring til flygtninge
DF vil lukke for familiesammenføring til flygtninge

Troels Jeppesen og Meng Li agter at anke afgørelsen i dag, fredag. Hvis det ikke kan lykkes at få Mengs opholdstilladelse forlænget, ser parret det nødvendigt at forlade landet.

- Hvis det ikke kommer til at føre nogen vegne, så må vi kigge på at flytte til Sverige. Der er jo ikke andet at gøre, siger Troels Jeppesen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
TINDER-TIRSDAG: 10 liderlige beskeder...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Lyntransfer: Eftertragtet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx