Af - 11/05-15 23:14

Bankansatte kan optage billige eller helt gratis lån i deres boligerBankansatte kan optage billige eller helt gratis lån i deres boliger

De bankansatte har så gode vilkår, at de formentlig skal beskattes af dem. Sådan lyder meldingen fra en anerkendt skatteadvokat.

storybild

(Billede: Polfoto/Olesen Peter Hove)

For mens almindelige bankkunder eksempelvis betaler op mod 10.000 kr. for at optage et realkreditlån, får ansatte i Nordea det helt gratis, mens Danske Banks og Jyske Banks medarbejdere får klækkelige rabatter.

»Det er min bedste vurdering, at det er skattepligtigt, hvis en medarbejder i finansverdenen ikke betaler det, det koster at producere produktet,« siger Torben Bagge, advokat i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen og ekstern lektor i skatteret ved Aarhus Universitet.

Bankbosser får dom i straffesag inden sommerferien
Bankbosser får dom i straffesag inden sommerferien

Juraen er nemlig klar. Skat oplyser i en mail, at et lån fra arbejdsgiveren er skattepligtigt, hvis banken ikke får dækket sine omkostninger. Nordea forsvarer, at bankens medarbejdere kan optage et realkreditlån gratis.

»Vi har samlet alle medarbejdere i én filial, og vi kan se, at vi samlet set har et overskud på vores forretning med medarbejderne,« siger Niels Gregers Hansen, hr-direktør i Nordea.

Banker beklager: Kunder venter på løn og SU
Banker beklager: Kunder venter på løn og SU

Ifølge skatteeksperten Torben Bagge ændrer det ikke ved skattepligten, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Banker lokker konfirmander med skyhøje renter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx