Af Ritzau - 26/09-16 17:51

DF: Ultimative krav virker ikke i en demokratisk procesDF: Ultimative krav virker ikke i en demokratisk proces

DF-ordfører tør efter møde mandag endnu ikke vurdere, om forhandlinger ender med en stor aftale eller et valg.

storybild

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) satser på en bred aftale om finansloven og regeringens økonomiske helhedsplan til 2025. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Det står ikke øverst på Dansk Folkepartis ønskeliste, at skatten skal sænkes. Men hvis skatten skal ned, skal den hellere sænkes i bunden end ved at begrænse topskatten.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, efter et møde mandag i Finansministeriet om finansloven. De seneste uger har finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) gennemgået regeringens 2025-plan ved tekniske møder med partierne.

- Vi er ikke et parti, der ønsker så høj skat som muligt. Vi er ikke imod skattelettelser. Men hvis der er et rådighedsbeløb, mener vi, at det skal ske i bunden. Vi gik til valg på, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde, siger René Christensen.

- Og det var bestemt ikke til lettelser af topskatten for dem, der tjener over en million kroner om året. Og så er der det principielle: Ultimative krav virker ikke i en demokratisk proces, siger han.

René Christensen påpeger, at Liberal Alliance (LA) kræver topskatten ned med fem procentpoint for alle - også skatteydere, som tjener over en million kroner årligt. Ellers vil LA vælte Lars Løkke Rasmussen (V) statsminister.

Derfor har DF's formand. Kristian Thulesen Dahl, opfordret statsministeren til at indgå en stor aftale uden topskat med DF, Venstre og Socialdemokratiet.

Renè Christensen vil ikke vurdere, om det ender i en stor aftale eller et folketingsvalg.

- Topskat ser rigtig svært ud i samarbejdet med Liberal Alliance. Derfor skal vi også finde ud af, hvordan disse forhandlinger kan fortsætte, siger René Christensen.

Alle partier ved, hvad Dansk Folkeparti mener om grænsekontrol og flygtninge, siger han.

- Så forhandler vi det. Hvis alle partier holdt fast og sagde: Sådan skal det være, ville alle møder kun vare fem minutter, siger René Christensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx