Af Ritzau - 17/12-16 00:49

Minister: Boom i antal østarbejdere dræber myte om jobmangelMinister: Boom i antal østarbejdere dræber myte om jobmangel

Beskæftigelsesministeren afviser på baggrund af antallet af østarbejdere, at det er svært at finde job.

storybild

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) finder det bevist, at der er job nok til dem, der vil. I hvert fald har 119.000 østeuropæere arbejdet i Danmark det seneste år. (Billede: Scanpix/Martin Sylvest)

De seneste seks år er antallet af EU-borgere, der tager til Danmark og finder arbejde, fordoblet.

Beskæftigelsesministeriet er ifølge Berlingske nået frem til, at 119.000 østeuropæere har arbejdet i Danmark det seneste år.

Næsten halvdelen af dem har ufaglært, manuelt arbejde, og det får nu beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til at reagere.

- Nu har vi tal, der dokumenterer, at 46 procent af arbejdspladserne, der bliver varetaget af østeuropæere, ikke kræver, at man er hverken faglært eller ph.d.

- Jeg mener nu, at vi kan tage et kraftigt opgør med den myte, at det er svært at se jobåbninger for danske ledige, siger ministeren til Berlingske.

Han påpeger, at der er pæne samfundsgevinster at hente, hvis man i stedet for at importere arbejdskraft flytter danskere fra offentlig forsørgelse ud i job.

For nylig viste en undersøgelse, at de øst- og centraleuropæere, der er kommet til Danmark siden 2006, har bidraget positivt til samfundsøkonomien med et gennemsnitligt bidrag på 6959 kroner.

Alligevel vil Troels Lund Poulsen gøre, hvad han kan for at sikre, at de ledige job går til danskere, så velfærdsydelser ikke forsvinder ud af landet.

Han bakkes op af Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

Radikales beskæftigelsesordfører, Sofie Carsten Nielsen, er grundlæggende enig.

- Men vi kan ikke forhindre virksomheder i at hente den arbejdskraft, de mangler, siger hun til Berlingske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx