Af - 09/02-14 13:40

Advarer om baby-yoga: Kan blive hjerneskadetAdvarer om baby-yoga: Kan blive hjerneskadet

En russisk kvinde har vakt stor opsigt med såkaldt baby-yoga. Men en dansk ekspert advarer mod at gøre russeren efter.

Lad være med at dyrke baby-yoga.

Sådan lyder det fra læge og forfatter, Vibeke Manniche, efter at det gamle fænomen igen ser ud til at være vakt til live på internettet.

På en populær Youtube-video ses en russisk kvinde stå og svinge kraftigt med et lille barn, som tydeligvis ikke er begejstret for behandlingen, og det har fået mange til at reagere kraftigt inden for de sidste dage til trods for, at videoen blev lagt på nettet allerede i 2012.

Ekspert: Voldsom ydmygelse af børnene
Ekspert: Voldsom ydmygelse af børnene

Og der er da også god grund til at være skeptisk over for metoden, som ifølge Vibeke Manniche er kendt fra en russer ved navn Igor Charkovsky, som opfandt baby-yogaen for omkring 30 år siden .

- Lægger vi mærke til babyen, som hun kaster rundt med, græder barnet jo. Det er ikke veltilpas men ked af det. Det siger jo i sig selv meget. Dernæst laver hun noget med babyen, hvor vi kan se, at den urutinerede hurtigt kan vride barnets skuldre, arme osv. af led, samt selvfølgelig tabe barnet eller ruske det for hårdt. I værste fald så barnet bliver hjerneskadet eller det får dødelig udgang, siger Vibeke Manniche til mx.dk.

Ekspert om 5-årigs sex- overgreb: Et misbrugt barn
Ekspert om 5-årigs sex- overgreb: Et misbrugt barn

Der kan dog være en mening med galskaben:

- Positive konsekvenser er, at det jo er en form for motorisk træning, det er der ingen tvivl om. Også når det kobles til ikke mindst svømning og ophold i vand, hvad det oftest gør.

Hvilket råd vil du give til forældre med børn i den alder i forhold til at holde barnet fysisk stærkt og sundt?

- Videoen er en reminder om, at vi skal huske at også babyer har brug for motorisk træning,leg og bevægelse – jeg vil dog nøjes med at opfodre forældre til at huske at lægge barnet på maven, når det er vågent, så det får trænet sin motorik. Massere babyen og gå til babysvømning. I det hele taget være opmærksom på, at babyen får bevæget sig og ikke opholder sig passivt i autostole og lignende eller passivt på ryggen alt for længe, hvilket desværre er tilfældet for rigtig mange babyer, siger børnebogsforfatten og fortsætter:

- Men den type babyyoga må jeg advare mod, at man bruger som almindelig leg og træning med babyerne. Lad det endelig fortsat forblive sekterisk omkring en mindre gruppe russere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt regnskab: Derfor har kongehuset...
bt.dk
Er hun Danmarks heldigste kvinde?...
bt.dk
Cykelrytter troede, han havde...
bt.dk
Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx