Af Jeppe Elkjær Andersen - 20/09-17 22:59

Besætningen på dansk krigsskib deler rørende besked om afdød soldat: 'Anders var langt mere end en kollega'Besætningen på dansk krigsskib deler rørende besked om afdød soldat: 'Anders var langt mere end en kollega'

Den danske medarbejder, som mistede livet på krigskibet Absalon mandag, var marineoverkonstabel Anders Tønsberg Kvist.

storybild

Anders Tønsberg Kvist, der mandag mistede livet på det danske krigsskib Absalon, får en flot afsked fra besætningen på skibet. Billedet er brugt med tilladelse fra Forsvaret. (Billede: Søværnets 2. Eskadre)

I en hyldest til den afdøde har hele besætningen på Absalon skrevet et mindeord, som de har lagt op på Facebook.

'Anders var langt mere end en kollega.' Sådan lyder det i indledningen på mindeordet, der er ledsaget af et billede af Anders Tønsberg Kvist.

Og det fortsætter:

'Anders startede i Kabyssen ombord på Absalon, fortsatte i dækssektionen for derefter at nå målet; at arbejde i Maskinen. Det gav os alle ombord en god ven og kollega. Anders vil blive savnet af hele besætningen for sit humør, gåpåmod og sin arbejdsiver. Vi ser stadig Anders stå med sit store drengede smil, når han havde startet ”noget stort”. Således startede han noget stort i os alle,' lyder det.

'Anders var vedholdende og nidkær med alle sine gøremål og venskaber. Til Anders gik man aldrig forgæves…. Vi vil savne hans prajninger. Med få ord fik han alle ombord til at smile…. Først et lille forord og så: ”Kantinen åben, kantinen åben”, som kun Anders kunne sige det.'

Mindeordet afsluttes på følgende måde:

'Vi har i tiden med Anders haft oplevelsen af et menneske, der voksede socialt, arbejdsmæssigt og personligt. Vi siger farvel til Anders, der havde livet på rette kurs og mod på meget mere. På vej mod uanede højder….. Æret være hans minde.'

Mindeordet er signeret af besætningen på Absalon.

Anders Tønsberg Kvist mistede livet mandag, da han fik hovedet i klemme i en luge på krigsskibet. Her fik han så svære skader, at selvom der blev ydet førstehjælp fra den ombordværende læge, så stod hans liv ikke til at redde.

»Der er tale om en tragisk ulykke, og mine tanker går til de efterladte, som i dag har fået den værste besked af alle, og til besætningen og andre kolleger, som har mistet en kollega og kammerat,« sagde kontreadmiral Torben Mikkelsen, der er chef for Marinestaben, i en pressemeddelelse.

På tidspunktet for ulykken befandt det danske krigsskib sig nordøst for Bornholm, hvor skib og besætning deltog i øvelsen Northern Coast.

Du kan se opslaget fra Facebook herunder:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Værdifuld BMW stjålet: Genkender du...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx