Forældre i dyb sorg: Ønsker svar på vores treårige søns dødForældre i dyb sorg: Ønsker svar på vores treårige søns død

Den 8. oktober mistede et bornholmsk forældrepar deres søn. Nu vil de have at vide, hvad der foregik i ambulancerne, hvor han blev behandlet.

storybild

Htaw døde på tragisk vis af et astmaanfald den 8. oktober 2016. Region Hovedstaden er ved at undersøge sagen, da den kan være et tragisk eksempel på en sag, hvor akutlægebilen - som lige nu ikke er i drift - kunne have givet en bedre behandling. (Billede: Privatfoto)

Hvad foregik der i de to ambulancer, som holdt stille i mindst 40 minutter foran hjemmet til den nu afdøde astmaramte treårige bornholmske dreng, Htaw?


Det spørgsmål stiller de efterladte forældre, Nai San og Mi Eim RarMon, sig i dag ifølge kommunalpolitiker på Bornholm Kirsten Wendell (S), som kender forældrene godt.

- Forældrene fortæller mig, at Htaw pludselig får et voldsomt astmaanfald med blå læber, og de ringer straks 112. Da ambulancen ankom, var drengen i live og bevægede sig. Men i stedet for at sætte udrykning på og køre de 10 minutter til hospitalet, blev både den første ambulance med Htaw og en ekstra ambulance, som også blev hidkaldt ifølge forældrene, holdende i mere end 40 minutter. Man ventede på en lægehelikopter, fik forældrene fortalt, siger hun.

- Htaws far er selv astmatiker og har haft slem bronkitis som barn, så forældrene er vidende om astma og lægelig behandling, så de forstår ikke hvorfor man ikke skyndte sig af sted, og da de ikke har bil, kunne de ikke selv handle. Jeg forstår heller ikke, hvad der skete i ambulancen, og hvorfor man afventede en helikopter, som man ved er mindst en time om at nå frem. Begge spørgsmål kræver jeg svar på fra regionen og politikerne, siger Kirsten.

10-årig dreng mistede livet: Akutbilen holdt i garagen
10-årig dreng mistede livet: Akutbilen holdt i garagen

- Redderne har jo givetvis manglet de kompetencer, redskaber og mediciner, som er i en akutbil, så uanset hvad systemets folk siger i denne sag, så står det tredje spørgsmål tilbage: Hvorfor kører bilen ikke, når pengene er bevilget for længst af sundhedsministeriet, siger Kirsten Wedell.

Da ambulancerne med Htaw og hans forældre kørte af sted og nåede frem til hospitalet, hvor akutlægehelikopteren var landet, var Htaw død.

Metroxpress har forsøgt at komme i kontakt med forældrene. De har ikke overskud til selv at tale med pressen, men i en e-mail til metroxpress skriver de:

‘Vi ønsker, at alle oplysninger kommer frem, så vi kan få en forklaring på det for os uforståelige i, at vores søn døde i et astmaanfald.’

LÆS OGSÅ: Region fik penge til akutlægebil på Bornholm i juni - den holder stadig stille

LÆS OGSÅ: Sundhedsministeren går nu ind i sag om død treårig dreng

LÆS OGSÅ: Bornholm uden akutlægebil: Treårig dreng døde af astmaanfald

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx