Af - 06/09-14 12:34

Aarhus brugte 862.100 kr. på at ansætte  tre chefer: Nu har to af dem sagt farvelAarhus brugte 862.100 kr. på at ansætte tre chefer: Nu har to af dem sagt farvel

Fonden bag kulturhovedstadsprojektet i Aarhus brugt 862.100 kr. på at finde tre chefer, men nu har to af dem sagt op.

storybild

Gitte Just (th) opsagde fredag sin stilling som programdirektør. Her ses hun sammen med Rebecca Matthews, fondens direktør. (Billede: Polfoto)

Det var en dyr affære for fonden bag kulturhovedstadsprojektet i Aarhus, da man i 2012 og 2013 skulle finde de helt rigtige chefer, som skulle lede organisationen frem mod 2017, hvor byen skal være europæisk kulturhovedstad.

862.100 kr. brugte fonden i konsulenthonorarer og annoncering på at finde to direktører og en kommunikationschef, skrev JP Aarhus tilbage i midten af maj, men nu har to ud af de tre ledende medarbejdere sagt op, og dermed har rekrutteringen slået fejl og offentlige støttemidler er spildt, lyder kritikken.

- Jeg var allerede kritisk, da jeg fandt ud af, at vi har brugt næsten 900.000 kr. på at finde de her tre chefer, siger Lars Boje Mathiesen, byrådsmedlem for Liberal Alliance i Aarhus Kommune.

- Jeg ved godt, det koster penge at ansætte folk, men når jeg snakker med folk i det private erhvervsliv, så er der ingen, som bruger så meget. Der er nogen, som har fået for meget, siger han til Metroxpress.

Aarhus modtager stort millionbeløb som kulturhovedstad
Aarhus modtager stort millionbeløb som kulturhovedstad

Tilbage i februar forlod kommunikationschef Benedicte Strøm efter kun fire måneders ansættelse sin stilling med en bemærkning om, at "det sejler" i projektledelsen, og fredag i denne uge var det så programdirektøren Gitte Just, som sagde farvel efter et års ansættelse.

De 862.100 kr. blev bl.a. brugt til at rekruttere netop de to personer, og derfor vil Lars Boje Mathiesen nu have undersøgt, om fonden bag kulturhovedstadsprojektet kan få pengene tilbage.

- Nu har det konsulentbureau fået de penge, og så vil jeg gerne have undersøgt, om der er nogle klausuler i de kontrakter med konsulenterne, så hvis folk hopper fra inden for en år, så kan vi kræve pengene tilbage. For det tyder på, at konsulenterne har ikke gjort deres arbejde godt nok, og det har vi ansvar for at få belyst. Det skylder vi skatteborgerne, siger han.

Han har derfor bedt Aarhus-borgmester og formand i fondens bestyrelse, Jacob Bundsgaard, om en redegørelse i sagen.

- Jeg vil vide, hvem der har klokket i det, og hvem der har ansvaret for det, så kan vi kræve pengene tilbage. Derudover vil jeg have undersøgt, om de personer, som har sagt op, stadig får løn i nogle måneder fremover, eller om de får en godtgørelse, siger Lars Boje Mathiesen.

Denne by er Europas kulturhovedstad i 2014
Denne by er Europas kulturhovedstad i 2014

Det var konsulentvirksomheden Mercuri Urval, som stod for at finde en adm. direktør og en programdirektør til fonden, og de udformede også et stillingsopslag, hvor man søgte efter en kommunikationschef.

Tilbage i maj udtalte Jacobs Bundsgaard, at de 862.100 kr. var et rimeligt beløb.

- Vi drøftede beløbet i sin tid i bestyrelsen, og vurderingen fra de eksterne virksomhedsrepræsentanter var, at det beløb var rimeligt og faktisk i den lave ende i forhold til de beløb, som man opererer med i erhvervslivet i lignende rekrutteringer. Beløbet er fuldstændig inden for skiven, sagde Jacob Bundsgaard til JP Aarhus.

Eneste tilbageværende direktør, som blev rekrutteret for de 862.100 kr., er Rebecca Matthews, som er adm. direktør.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx