Af Ritzau - 04/05-17 13:32; Opdateret: 04/05-17 14:24

Stod til 11 års fængsel: Hollænder frifindes for narkohandelStod til 11 års fængsel: Hollænder frifindes for narkohandel

Forsvarer varsler krav om erstatning efter frifindelse i stor narkosag i Retten i Kolding.

storybild

Retten i Kolding har torsdag frifundet en 53-årig hollandsk statsborger i en sag om næsten 30 kilo amfetamin (arkivfoto). (Billede: Free/Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau)

En hollandsk mand er torsdag blevet frifundet af Retten i Kolding i en sag, hvor anklageren krævede en straf på fængsel i 11 år.

- Den her sag må give staten en dårlig smag i munden, siger den frifundnes forsvarer, advokat Rune B. B. Pedersen.

Den 53-årige mand var anklaget for at have bragt næsten 30 kilo amfetamin til et møde med en narkohandler ved Bramdrupdam Kro tilbage i 2013.

Netop den dag, hvor en overdragelse af hård narkotika ifølge politiets aflytninger skulle sted, var hollænderen faktisk til stede ved kroen.

Han var i Danmark for at besøge en motorcykelforhandler. Ved kroen kørte han ind i en personbil.

Men anklagen om, at han skulle være smugleren, var baseret på en misforståelse, idet han blev forvekslet med en anden, oplyser forsvareren.

- Han har fået en alvorlig forstyrrelse af sit liv på grund af sagen, siger advokat Rune B. B. Pedersen.

I hjemlandet har han haft job, en samlever og en fast adresse.

Efter udlevering fra Holland har han trods protester været varetægtsfængslet i fem måneder. Men efter rettens frifindelse torsdag er han sat på fri fod. Hjemrejsen er dog ikke helt ligetil, fordi passet er udløbet under det ufrivillige ophold i et dansk arresthus.

Domsmænd og den juridiske dommer var enige om at frifinde den tiltalte efter tre retsmøder i sagen, oplyser advokat Rune B. B. Pedersen.

Nu vil han søge om erstatning til sin klient, og han forventer ikke, at anklagemyndigheden kan afvise kravet med henvisning til, at hollænderen selv har været skyld i, at han blev mistænkt, sigtet og tiltalt.

Anklagen mod den 53-årige hænger sammen med en omfattende sag fra 2013 om både amfetamin og produktion af skunk på flere illegale gartnerier.

Hovedmanden i sagen, en vietnamesisk mand i 30'erne, blev i 2015 af Vestre Landsret idømt fængsel i 16 år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mulig personpåkørsel: Flere toge...
bt.dk
Dansk landsholdsstjerne siger farvel:...
bt.dk
Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Mascha Vang og kæresten er tilbage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx