Af Ritzau - 27/11-16 15:17; Opdateret: 27/11-16 17:01

Regeringen vil give Forsvaret et stort løftRegeringen vil give Forsvaret et stort løft

Partierne i ny regering sætter ikke beløb på, men fastslår, at man vil give Forsvaret "substantielt løft".

storybild

Danmark har i Natoregi forpligtet sig på over en årrække at øge forsvarsbudgettet markant til 2,0 procent af BNP. I det nye regeringsgrundlag står, at regeringen vil sikre Forsvaret "et substantielt løft". (Billede: Free/Colourbox)

Flere penge til forsvaret.

Det kan blive et af resultaterne af den nye VLAK-regering. Dansk Folkeparti har ligesom blandt andet De Konservative længe talt for flere penge til Forsvaret.

Og nu bliver ambitionen slået fast i det nye regeringsgrundlag.

Her står der, at regeringen vil sikre forsvaret "et substantielt løft ved at tilføre flere midler til Forsvaret i den kommende aftale på forsvarsområdet, der dækker perioden efter 2017".

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er tilfreds med resultatet. Det betyder, at partiet nu træder ind i forsvarsforliget igen.

- Det danske Forsvar får en helt nødvendig og tiltrængt saltvandsindsprøjtning, siger Søren Pape Poulsen.

Partierne sætter dog ikke beløb på i regeringsgrundlaget. Men når der tales om et "substantielt løft", så tænkes der i milliardklassen, oplyser en kilde med indsigt i forhandlingerne.

- Forsvaret vil blive tilført markant flere midler. Vi indtræder også i forsvarsforliget igen, siger Søren Pape Poulsen.

Forsvaret får i dag omkring 22 milliard kroner årligt. Det svarer til knap 1,2 procent af BNP. Danmark har dog i Natoregi forpligtet sig på over en årrække at øge forsvarsbudgettet markant til 2,0 procent af BNP.

Det vil koste de danske skatteydere omkring 15 milliarder kroner ekstra årligt til Forsvaret. Det mål støtter De Konservative - men det vil kræve mange år at komme så højt op, har Søren Pape Poulsen tidligere fastslået.

Første skridt skal dog tages næste år. Her skal det næste forsvarsforlig på plads, og regeringen kan regne med opbakning fra Dansk Folkeparti til at øge forsvarsbudgettet.

- Vi skal have et stærkt forsvar, så vi sammen med vores allierede kan bevare et stærkt og trygt Danmark, siger Søren Pape Poulsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensmester om doping-mistænkt...
bt.dk
Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx