Af Ritzau - 29/11-16 17:04; Opdateret: 29/11-16 17:26

Margrethe Vestager kåret til Årets Dansker af BerlingskeMargrethe Vestager kåret til Årets Dansker af Berlingske

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er kåret til Årets Dansker 2016, en pris uddelt af Berlingske.

storybild

Margrethe Vestager er kåret til Årets Dansker 2016 af Berlingske. Det er sket grundet hendes arbejde for at få store, internationale selskaber til at følge konkurrence- og skattelovgivning i Europa. (Billede: Scanpix/Yuri Gripas)

Margrethe Vestager er kåret til Årets Dansker 2016. En pris uddelt af Berlingske Tidende. Det skriver avisen bag kåringen på sin hjemmeside.

Kåringen er baseret på 56.034 afgivne stemmer samt vurderingen fra et dommerpanel.

Sidste års vinder var Dan Uzan, der blev dræbt foran synagogen i København under angrebet den 14. februar 2015.

Ud over Margrethe Vestager var blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen, svømmeren Pernille Blume, stifteren af Nye Borgerlige Pernille Vermund og elevrådsformand Jens Philip Yazdani nomineret.

- Når man i det herrens år 2016 er i stand til som højtstående embedsmand i EU-systemets absolutte elite at vinde det, der vel delvist kan betegnes som en slags popularitetskonkurrence, så må man kunne noget helt særligt, sagde chefredaktør på Berlingske Tom Jensen i forbindelse med kåringen.

Margrethe Vestager er tidligere politisk leder for Det Radikale Venstre, tidligere økonomi- og indenrigsminister og siden 1. november 2014 konkurrencekommissær i EU.

Det er i egenskaben af sidstnævnte, at Margrethe Vestager blev nomineret til titlen af Årets Dansker 2016.

- Margrethe Vestager kæmper for fremtiden og stiller de store virksomheder til ansvar. I alt for for mange år har de gjort, lige hvad de ville.

- For hendes enestående kamp for retfærdighed blandt virksomheder i EU. En dansker, vi kan være pavestolte af i Danmark.

- Fordi hun er den dansker, som har haft størst indflydelse og har gjort kreativ skatteunddragelse til et globalt debatemne, lød det ifølge Berlingske i indstillingerne af Margrethe Vestager.

Som konkurrencekommissær har Margrethe Vestager stået i spidsen for større sager om brud på konkurrencelovgivningen mod store selskaber som Microsoft, Starbucks, Google og Amazon.

Sidst stod hun i spidsen for, at Apples lukrative skatteaftale med Irland blev gransket, hvilket resulterede i en skattebillet på 13 milliarder euro, 97 milliarder kroner til selskabet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx