Af - 25/03-14 21:11; Opdateret: 26/03-14 08:23

Øjenvidne: Politiet i vanvittig biljagt i børneområde – min lillebror måtte kaste sigØjenvidne: Politiet i vanvittig biljagt i børneområde – min lillebror måtte kaste sig

18-årig pige er rasende efter politiet jagtede en biltyv på et stisystem, som er omkranset af børnehave, skole, og fritidsklub.

storybild

Biljagten foregik blandt andet her på dette stisystem i Hårlev, som er omkranset af en børnehave, en hal, en skole og en fritidsklub. (Billede: Google Maps/privatfoto)

Fredag eftermiddag jagtede en politipatrulje fra Faxe en stædig biltyv, og først efter mere end 20 minutter lykkedes det at anholde de to personer, som sad i den stjålne bil.

Indtil da nåede den dramatiske biljagt, som foregik i meget høje hastigheder, forbi Hårlev tæt ved Køge, hvor den 18-årige Cilla Marie Christiansen bor.

- Jeg stod på mit værelse, da jeg hører en masse støj. Jeg kigger så ud af vinduet og ser en sølvgrå Ford komme susende for fuld drøn med politiet lige i hælene. De har nok mindst kørt 80 kilometer i timen, siger hun til mx.dk.

Norsk biltyv manglede benzin: Du gætter aldrig hvad han gjorde
Norsk biltyv manglede benzin: Du gætter aldrig hvad han gjorde

Det bliver hun meget forfærdet over, da biljagten dermed foregår på et langt stisystem, som er omkranset af en børnehave, fritidsklub og skole.

- Der er altid børn på det tidspunkt af dagen. Min lillebror måtte kaste sig indtil siden, og hvis vi ikke havde hentet min lillesøster, så havde hun gået lige præcis der. Jeg tror ikke, at det er alle børn, som har fantasi til bare at kaste sig ind til siden.

Vanvittig biljagt: Stjal tre biler - én af dem med et barn i
Vanvittig biljagt: Stjal tre biler - én af dem med et barn i

Derfor er hun meget utilfreds med politiet.

- Jeg synes slet ikke, at det er orden! Jeg ringede derfor også ind og klagede, men fik bare at vide, at ham der svarede, ikke kunne gøre noget.

Hos Lokalpolitiet i Næstved, som håndter sagen, vil man ikke kommentere den konkrete sag. Man vil dog gerne kommentere sikkerhedsforholdene omkring biljagter generelt.

Politimand smadrede 74-årigs bil: Nu er han blevet millionær
Politimand smadrede 74-årigs bil: Nu er han blevet millionær

- Vi skal selvfølgelig altid udøve hensyn efter forholdene, når vi kører udrykning. Nu kender jeg ikke forholdene, men jeg vil da tro, at patruljen har gjort det, siger leder Niels Sørensen til mx.dk.


- Når man kører udrykning, må man godt tilsidesætte færdselsregler som at køre over for rødt lyst, på en cykelsti osv. Men man må ikke udsætte andre for fare. Udrykningskøreren skal iagttage forholdene, således at andre ikke kommer til skade, siger han.

Som i dette tilfælde med muligheden for de mange børn, skal man altid passe på sådanne situationer.

- Hvis man kører forbi en børnehave, skal man selvfølgelig have det i baghovedet. Det kan jo sagtens være tilfældet, at der ikke har været så mange mennesker, og så er det på sin plads. Men hvis f.eks. forældrene henter deres børn på tidspunktet, så er det jo ikke i orden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx