12/09-13 13:49

Forbrændt: Druk endte i farlig gasleg og brandForbrændt: Druk endte i farlig gasleg og brand

Voksne menneskers kåde leg med lightergas endte med alvorlige forbrændinger. To er sigtet.

storybild

En 39-årig mand blev alvorlig forbrændt, da han sammen med andre berusede voksne, legede med en dåse med lightergas og satte ild til den. (Billede: Polfoto//arkiv)

Det var et drikkelag i en lejlighed i Struer og grov kådhed, der natten til onsdag førte til, at en 39-årig mand blev alvorligt forbrændt.

Det oplyser Gert Østergaard fra lokalpolitiet i Holstebro om sagen, som politiet i første omgang betragtede som en sag om grov vold.

- De har siddet i lang tid og leget med en dåse med gas og sat ild til den. På et tidspunkt falder den ene i søvn, og så vil de andre forsøge at vække ham ved at holde den hen under næsen på ham, fortæller Gert Østergaard.

LÆS OGSÅ: 25-årig anholdt for at sætte ild til en anden

Det var to mænd på 25 og 66 år, som antændte gassen nær den 39-årige, som blev forbrændt på 20 procent af kroppen, efter at der gik ild i hans skjorte og den sofa, han befandt sig i.

- Spørgsmålet er jo, om de har haft forsæt til grov legemsbeskadigelse. Det tror vi umiddelbart ikke, og derfor har vi rejst en subsidiær sigtelse for at forvolde fare for andre i grov kådhed, siger Gert Østergaard.

I første omgang behandlede politiet sagen som en voldssag. Den 66-årige blev anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

- Den anden var stukket af fra stedet, fordi han var eftersøgt til afsoning af en dom, og derfor blev den 66-årige fængslet for ikke at kunne påvirke efterforskningen med en medgerningsmand på fri fod, siger Gert Østergaard.

Senere onsdag kom politiet i kontakt med den 25-årige. Efter afhøringen af ham valgte man at løslade den 66-årige mand.

- Da vi havde fået fat i den anden, så var der ikke længere risiko for, at den 66-årige kunne påvirke efterforskningen. Derfor var der heller ikke grundlag for at holde ham fængslet, siger Gert Østergaard.

Selv om politiet nu hælder til, at der er tale om fareforvoldelse i kådhed, så er voldssigtelsen indtil videre opretholdt. Det er nu op til anklagemyndigheden, om den del af sigtelsen skal opgives.

Gasbeholderen, som blev anvendt i lejligheden, var en gul dåse indeholdende 250 milliliter butan, altså lightergas.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vulkanudbrud på ferieø: Flod af lava...
bt.dk
Blodet væltede pludselig ud, mens...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
Vigtig bro lukker i knap et halvt år:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx