Af - 14/04-16 09:03

Kæmpe sporarbejde i vente: Sådan kommer det til at påvirke digKæmpe sporarbejde i vente: Sådan kommer det til at påvirke dig

DSB varsler 95 dages sporarbejde: Passagerer kan se frem til længere rejsetider og perioder med ingen togtrafik.

storybild

Togpassagerer kan se frem til en halv times længere rejsetid over Fyn, når Banedanmark gennemfører et større sporarbejde på Østfyn i perioden 3. maj til den 7. august. (Billede: Polfoto/Khan Tariq Mikkel)

Fra den 4. maj til den 7. august bliver livet som pendler en hel del vanskeligere, når Banedanmark udfører et omfattende sporarbejde på Østfyn mellem Odense og Nyborg.

DSB dropper billeder af rejsendes id-papirer
DSB dropper billeder af rejsendes id-papirer

Ifølge DSB vil sporarbejdet komme til at medføre ændringer i køreplanen, færre afgange og 30 minutters længere rejsetid over Fyn i hele perioden.

- Vi ved, det er en gene for vores kunder. Men sporarbejdet er nødvendigt. Vi opfordrer derfor kunderne til at benytte rejseplanen, der er opdateret med ændringerne, siger DSB’s informationschef, Tony Bispeskov.

Sommerens sporarbejde har ført til mange togforsinkelser
Sommerens sporarbejde har ført til mange togforsinkelser

Værst bliver perioden i Kristi Himmelfarts-ferien, hvor der vil være fuldstændig lukket for al togtrafik fra Odense og til Roskilde. Det samme vil gøre sig gældende i Pinsen - dog kun mellem Odense og Nyborg.

- Banedanmark og DSB har valgt at placere sporarbejdet i Kristi Himmelfarts-ferien, hvor mange af pendlerne har fri fra arbejde. Vi indsætter togbusser, så man alligevel kan komme frem. Men rejsetiden vil være halvanden time længere end normalt, siger Tony Bispeskov.

Passagerer: Rejsekortets priser er umulige at gennemskue
Passagerer: Rejsekortets priser er umulige at gennemskue

Hos Østfyns Pendlerklub håber man på det bedste, men frygter samtidig det værste.

- Jeg tror ikke, det endnu er gået op for folk, hvor omfattende det bliver. Vi kommer helt sikkert til at miste pendlere på grund af det her, som vi skal arbejde på at få igen. Men forhåbentlig vil folk slå koldt vand i blodet og sige okay, vi kan godt komme igennem det her, siger talsmand Anne Fiber.

I grafikken nedenfor kan du læse mere om, hvordan sporarbejdet kommer til at påvirker din hverdag som pendler.

LÆS OGSÅ: Tusinder af DSB-passagerer snydt med Rejsekortet

LÆS OGSÅ: Rejsekort eller billet: Dette er billigst

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx