Af Mads Brandsen - 28/10-17 22:39

Valgdrama og skænderi på åben gade: Politiker rev modstanders plakat i stykkerValgdrama og skænderi på åben gade: Politiker rev modstanders plakat i stykker

Der var gang i den lørdag, da der skulle hænges valgplakater op i Aalborg.

storybild

Valgplakater hænges op i Aalborg lørdag den 28. oktober. Plakaterne og personen på billedet har dog ikke noget med sagen at gøre. (Billede: Henning Bagger)

Det socialdemokratiske folketingsmedlem og den tidligere regionsrådsformand, Orla Hav (S), kom lørdag middag op at skændes med Daniel Borup (V) ved Aalborg Banegård.

Optrinnet skyldes uenighed om ophængningen af valgplakater og endte med, at Orla Hav rev Daniel Borups valgplakat ned, skriver TV 2 Nord.

Daniel Borup forsøgte at skubbe en plakat med Orla Havs søn, Thomas Hav (S), opad, så han selv kunne få den gode placering nederst på lygtepælen. Spørgsmålet er, om den der kommer først og placerer sig nærmest gaden skal have lov at blive hængende der – eller om man må finde sig i, at ens plakater bliver skubbet op af andre, der så selv hænger plakaterne lavere.

'Det er helt ærligt uforståeligt at en mand, der har været i politik i så mange år, kunne finde på at gøre noget så udemokratisk som at udøve hærværk og rive en andens valgplakat ned! Jeg håber oprigtigt, at han skammer sig', skriver Daniel Borup på Facebook.

Orla Hav mener, at dem, der kommer sidst, må fatte stigen og bevæge sig op i højderne for at hænge plakaterne op.

»Han (Daniel Borup, red.) var ikke interesseret i at respektere, at nogen kom først. Det påpegede jeg, og jeg synes, det er respektløst, at han ikke overholder de uskrevne regler, som vi og de andre partier følger. Jeg mener, at hvis en politiker allerede er kommet først, skal andre acceptere, at den gode plads er taget og finde en anden - eventuelt ovenover,« svarer Orla Hav tilbage på kritikken.

Det er uvist, hvorvidt sagen bliver politianmeldt. Det er ikke sket endnu.

»Vi har ikke fået nogen anmeldelse,« siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen, til BT.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter intensive forhandlinger:...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Thomas Frank arbejder for FCM-boss:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx