Af Nanna Steen Sjørslev - 31/08-15 14:57; Opdateret: 31/08-15 15:33

Ambassadører for anti-rygekampagne ryger selvAmbassadører for anti-rygekampagne ryger selv

13 kendte danske personligheder er ambassadører for kampagnen 'Cool Uden Røg'. Men ikke alle ambassadører kan sige sig fri for trangen til selv at tage sig en cigaret i ny og næ.

Bildstrecke im Grossformat »
Kræftens Bekæmpelse afslører efter flere måneder, at #slikkepind som blandt andre Medina har brugt, er en kampagne mod rygning. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Cool uden røg er en national kampagne, der skal få unge til at tænke over og snakke med hinanden om, hvorfor de ryger. Kampagnen kører over hele landet i september 2015. Som del af Cool Uden Røg kan lærere og elever i 7.-9. klasser arbejde med et undervisningsforløb om rygning og identitet. En af øvelserne er en fotokonkurrence, hvis vinder se frem til en intimkoncert med popbandet L.I.G.A. I forbindelse med kampagnen har Kræftens Bekæmpelse udviklet en ny gratis app kaldet XHALEhvor Oh Land, Tim Christensen og andre Cool Uden Røg ambassadører guider unge gennem et rygestop Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind. Hele sommeren har vi set kendte som Medina, Mads Langer og MØ posere med en slikkepind på deres Instagrambilleder med #slikkepind.

Kan Medina få dig til at skodde?

Medina, Oh Land og Tim Christensen er blandt de 13 kendte danskere, der er gået med i kampen mod rygning. Med det på trods, er det ikke alle, der kan sige sig fri for at ryge en gang i mellem.

- Der er ikke nogen af ambassadørerne, der er faste rygere. Der er nogen af dem, som ryger en gang i mellem. Men de støtter alle sammen op om, at det ikke er cool at ryge, siger Lene Winther Ringgaard, der er projektleder på 'Cool Uden Røg'.

Kan Medina få dig til at skodde?
Kan Medina få dig til at skodde?

Overlæge: Post penge i både rygestop og nikotintyggegummi
Overlæge: Post penge i både rygestop og nikotintyggegummi

I løbet af sommeren har ambassadørerne postet Instagrambilleder af sig selv med en slikkepind og brugt #slikkepind velvidende om, at det var en anti-rygekampagne.

At nogen ambassadører en gang i mellem selv ryger, ser man ikke som et problem hos Kræftens Bekæmpelse.

- Vores ambassadører vil gerne hjælpe til, at andre ikke får den samme vane, som de selv har. Og så længe, at de støtter op om det, er de gode ambassadører for sagen, siger Lene Winther Ringgaard.


Rygere kan få penge for at kvitte tobak i nye forsøg
Rygere kan få penge for at kvitte tobak i nye forsøg

Den klassiske madpakke kan være kræftfremkaldende: Her er stoffet du skal undgå
Den klassiske madpakke kan være kræftfremkaldende: Her er stoffet du skal undgå

Udover hashtag på Instagram, plakater og undervisningsforløb i folkeskolerne, har Kræftens Bekæmpelse lavet en app XHALE, der skal guide unge gennem et rygestop.

Der er dog tale om en anden troværdighed, når man taler om hvilke kendte personligheder, der er med til at repræsentere appen.

- De fem ambassadører, der er med i den app, der skal opmuntre unge igennem deres rygestop, ryger slet ikke. Vi synes ikke, at det var troværdigt, hvis de røg, forklarer Lene Winther Ringgaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx