Af Ingelise Skrydstrup - 09/07-17 09:23

Özlem brød sammen foran 350 millioner seere: Nu er hun blevet kontaktet af Hollywood Özlem brød sammen foran 350 millioner seere: Nu er hun blevet kontaktet af Hollywood

Verden har fået øjnene op for Özlem Cekic (41) efter BBC-omtale

storybild

(Billede: Asger Ladefoged)

Verden har fået øjnene op for Özlem Cekic (41) efter BBC-omtale

Israel. Ungarn. Hollywood. Mail og hilsner i massevis strømmer nu ind fra hele verden til den tidligere danske folketingspolitiker, Özlem Cekic (SF), der onsdag gæstede BBC i London ovenpå omtalen af hendes 'dialogkaffe'-projekt.

»Jeg er blevet inviteret til Folkemøde i Norge, og har fået henvendelser fra både medier og NGO'ere i både Belgien, Ungard, Tyrkiet og Israel. Jeg er blevet kontaktet af en minister fra New Jersey, og en repræsentant fra Hollywood, som jeg ikke kan fortælle navnet på. Og i morgen skal jeg interviewes til The Independent her i London,« siger Özlem Cekic.

Er det simpelthen begyndelsen på en international karriere?

»Jeg vil elske at lave brobygningsarbejde på internationalt plan, for der er også brug for at bygge bro på tværs af grænser. Men foreløbigt er det jo frivilligt arbejde, jeg laver. Det er ikke noget, jeg tjener penge på, selvom det ville være dejligt med økonomisk støtte til at uddanne endnu flere brobyggere. Men hvis vi skal forandre noget, skal vi alle tage det personlige ansvar for at skabe dialog på os,« siger hun.

Anledningen til berømmelsen er foreløbig et blot to-et-halvt minutter langt reklameindslag for et timelangt BBC-program. Et program, hvor mediemastodonten, der har 350 millioner seere på verdensplan, har været med Özlem Cekic til 'dialogkaffe' hos Stefan, som er en af de mange, der har sendt hende en hademail med ord som 'jeg hader alt, hvad du og dine artsfæller står for' og kalder hende et 'skadedyr'. Onsdag var Özlem Cekic hos BBC Radio i London, hvor hun skulle interviewes om projektet.

»Jeg synes, det gik rigtig godt. Jeg undskyldte mit 'dårlige engelsk', men de forsikrede mig om, at de var vant til at håndtere folk med værre engelskkundskaber end mine,« fortæller Özlem Cekic fem minutter efter, at hun er trådt ud af BBC-bygningen, hvor der bliver spillet indisk musik i elevatoren, når man kører forbi etagen med BBC-India.

Interviewet handlede om, hvorfor hun mener, det er nødvendigt med dialogkaffe, om hendes egen baggrund og om, hvordan hun er blevet modtaget i Danmark.

»Mit ærinde er ikke at dæmonisere nogen. Jeg ser den danske befolkning som et land af tusindvis af brobyggere. Det kan godt være, at regeringen kan være hård i sin retorik, men danskerne står parate med åbne arme og er parate til at hjælpe. Selv Stefan, som er fuld af had til muslimer, åbnede jo sin dør for mig. Men mit vigtigste budskab er, at vi alle har et personligt ansvar for at tage dialogen,« siger Özlem Cekic.

Hun ved endnu ikke, hvornår det timelange program bliver vist i forskellige lande. Men BBC har sendt det to-et-halvt minutter lange klip til alle verdens public servicemedier. Og at der er stor interesse fra hele verden, kan man altså se i hendes mailbakke, fortæller hovedpersonen, der har flere jern i ilden for tiden.

»Nu skal jeg hurtigt finde en cafe og lave lektier,« siger Özlem Cekic.

Hun er nemlig også på sprogskole i London i denne uge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Politiker vil forbyde salg af tobak...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Magnussen inden grandprix: Her kan vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx